Aydın Bölge İdare Mahkemesi çalışanları Başkan Zeynel Ilıca"nın girişimi ile Check-Up"tan geçiriliyor. Bölge İdare Mahkemesi olarak bunu geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Zeynel Ilıca, sağlıklı personelin daha verimli olduğunu belirterek “İş yoğunluğu nedeniyle başta bizler olmak üzere çalışanlarımız sağlıklarını ihmal ediyor. Bu şekilde hakiminden hizmetlisine kadar tüm personelimiz sağlık testinden geçiyor. Bize bu imkanı sağlayan Atatürk Devlet Hastanesi"ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Düzenlenen program dahilinde bugün ilk 5 kişilik grup Bölge İdare Mahkemesi başkanı Zeynel Ilıca Başkanlığı"nda Atatürk Devlet Hastanesi"ne check-up"tan geçirildi. İlk olarak kan alınan Bölge İdare Mahkemesi çalışanları ardından diğer testlere alındı.
Aydın Bölge İdare Mahkemesi çalışanlarının düzenli olarak Kızılay"a kan bağışında bulunduğunu belirten Başkan Zeynel Ilıca yaptığı açıklamada “Çalışanlarımızın tüm aileleri ile birlikte sağlığı, huzur ve mutluluğu bizim için çok önemlidir. Bizler Aydın Bölge İdare Mahkemesi olarak büyük bir aileyiz. Çalışanlarımızın sağlılığı işlerindeki verimliliği de artırıyor. Çalışanlarımız günlerinin büyük bir kısmını iş yerinde geçiriyor. İş yükümüz ağır olduğu için değişik zamanlarda çalışanlarımızı stresten uzaklaştırmak için değişik aktiviteler düzenliyoruz. Ayrıca çalışanların bir robot ve makine gibi görmüyoruz. İki yıl önce başlattığımız sağlık taramasında bazı arkadaşlarımızda ciddi rahatsızlıklar tespit edildi ve geç olmadan hemen tedavilerine başlandı” dedi.
Sağlık kontrollerinin yanında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile işbirliği yaparak Psikiyatri Servisi hocalarının Bölge İdare Mahkemesi personeline yönelik konferanslar verdiğini kaydeden Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca “Çalışanlarımız kendi başlarına sevk aldıklarında sıkıntı yaşıyor ve uzun zaman harcayarak ancak muayene olabiliyor dolayısıyla dairede işler aksıyordu. Hem daha detaylı sağlık kontrolünden geçmek hem de tüm personelin sağlıklı olması için Aydın Atatürk devlet Hastanesi Başhekimliği ile görüşerek normal hastanedeki işleyişi bozmamak için beşerli gruplar halinde 40 kişiden oluşan personelimiz, eş ve çocuklarının tamamını sağlık kontrolünden geçireceğiz. Sevgi ve saygıya dayalı disiplinli bir çalışma şekliyle iş verimini artırıyoruz” dedi.
Aydın Bölge İdare Mahkemesi çalışanları örnek uygulamasından dolayı Başkan Zeynel Ilıca"ya teşekkür ettiler.