Arabası olmayan ve tesislerde kalan 20 yaşındaki golcü, takımdaki ağabeylerine de ancak ödemeli arama ile ulaşabiliyor

BÜTÜN sezon sıkıntılardan kurtulamayan G.Saray, en azından ilk yarıyı galibiyetle kapatarak bir nebze de olsa moral buldu. Tabii ki ilk kez resmi bir maçta forma giyen genç yıldızı Anıl Dilaver"in sayesinde...

SEZON başı Rijkaard tarafından Hollanda kampına dahil edilen genç golcü oynadığı hazırlık maçlarında kendini gösterme fırsatı bulsa da İstanbul dönüşü A2"nin yolunu tuttu. Ancak Hagi"nin gelmesinin ardından yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Tugay Kerimoğlu, Rijkaard"ın aksine Anıl"dan ümidini hiç kesmedi. Konya karşısında Pino"nun cezalı olmasını fırsat bilen Tugay ısrarları ile Anıl"ı kadroya dahil ettirmeyi başardı. Hafta içi yapılan antrenmanlarda kendisine verilen fırsatı iyi değerlendiren Anıl, Konya karşısında Hagi"den formayı kapmayı başardı. Sonunda şansı bulduğu anda başta Tugay Kerimoğlu olmak üzere kendisine güvenen kimseyi mahcup etmedi.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

ANIL Dilaver attığı golle belki şampiyonluğu getirmedi, belki bir kupa kazandırmadı ancak takımının moral bulmasını sağladı, belki de Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir 3 puan kazandırdı.

20 yaşındaki Anıl ayrıca attığı tek golle TFF"nin ödül yönetmeliğine göre kulübüne 750 bin TL kazandırdı. Bu rakam kendi aylık kazancının 600 katı. Maaşı 1500 TL olan genç futbolcu bu sezon ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşayan sarı-kırmızılıların 5 aydır altyapıya ödeme yapmaması nedeniyle bu parayı bile alamıyor. Arabası olmayan, ulaşımını toplu taşıma ile gerçekleştiren ve Florya Metin Oktay Tesisleri"nde ikamet eden Anıl"ın arkadaşlarını ya da takımdaki ağabeylerini arayacak kontorü dahi yok. Çaldırıp kapatan ya da ödemeli arayarak iletişim kurmaya çalışıyor. Ailesinin maddi durumu kötü olmadığı için onlar da genç yıldızı sıkıştırmıyorlar. Kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan genç yıldız A2 Ligi"nde liderlik koltuğunda oturan G.Saray"a da bu sezon 6 gollük katkıda bulundu.

13 YAŞINDA G.SARAYLI OLDU

20 Kasım 1990 doğumlu. 7 Nisan 2009"da G.Saray ile profesyonel imza atan golcü oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs 2011"de sona erecek. 2007 yılına kadar K.Çekmecespor"da oynayan oyuncu amatör sözleşme ile 13 yaşındayken G.Saray"a transfer edildi.