Olay, dün saat 17.00 sıralarında Atatürk Parkı içinde yer alan Ceyhun Tekel Büfesi önünde meydana geldi. İddiaya göre büfe işletmecisi 45 yaşındaki İbrahim Şit, işyerinin önünde seyyar olarak kontör satışı yapan 24 yaşındaki Hüseyin Ekinci'yi satış yapmaması için uyarınca aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüşünce Ekinci, büfeci İbrahim Şit ile kendine yardıma gelen oğlu Mersin Nihal Erdem Anadolu Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Coşkun Şit'i bıçakladı. Baba ve oğlu olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Toros Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Ancak kalbinden yaralanan Coşkun Şit, kurtarılamadı.

Seyyar satıcı kurbanı liseli okul 2'ncisiydi

Derslerinde çok başarılı olan ve okul ikinciliği unvanı da bulunan Coşkun Şit'in bugün ölüm haberini alan sınıf arkadaşları yasa boğuldu. Sırasını çiçeklerle süsledikleri Şit için gözyaşı döken arkadaşları, "Bu yıl yapılacak üniversite sınavlarını kazanmasına kesin gözüyle bakıyorduk. Onu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi. Arkadaşları, sınıfın tahtasına da `Seni asla unutmayacağız Coşkun' yazdı.

Öte yandan Coşkun Şit'in cenazesi Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında bugüm toprağa verilirken, katil zanlısı Hüseyin Ekinci ise halen aranıyor.
Vatan