İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak’a teşekkür ziyaretinde bulundu. K

Didim’de geçtiğimiz günlerde basına kapalı olarak gerçekleştirilen Turizm Acenteleri temsilcileri, Konsolosluk mensupları ve Yerel Makamların katıldığı ve Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak’ın sunum yaptığı ve Cinsel suçların görüşüldüğü seminer sonrasında İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak’a makamında teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Konsolos Anthony Willy Buttigieg İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür amaçlı ziyaret ettiklerini belirterek “Didim’de gerçekleşen bir seminerimiz oldu. Bu seminere Turizm Acenteleri temsilcileri, Konsolosluk mensupları ve Yerel Makamların katıldı. Cinsel tacizler konusu görüşüldü. Bizler açısında verimli oldu. Emniyet Müdürümüze bu anlamda teşekkür etmek amacıyla buradayız. Uğur bey bize çok yakın, her şeyimize yardımcı olmaya çalışıyor” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ise Didim’de yaşanılan sorunların çözümü noktasında karşılıklı iyi niyetlerle hareket edildiğini ve sorunları çözmek için var olduklarını belirtti. Çaylak yakın zamanda bir seminer gerçekleştirdiklerini ve bu seminere katılan taraflara da faydası olduğunu belirterek “Bu toplantıda herkes görüşlerini bildirdi ve yüz yüze sorunlar masaya yatırıldı. Katılımcılarda bundan memnun ayrıldı. Karşılıklı diyalogla sorunların çözülebileceği görüldü. Zaten Konsolos bey’in çabaları da bu anlamda güzel; yapılan bu nezaket ziyareti de bizleri memnun etti” diye konuştu.

DİDİM HERŞEY DE İLK

İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg Didim’in kendileri açısından ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunda altını çizerek “Didim çok güzel bir yer; kaynaşma burada daha güzel. Yerel halkla İngilizler daha içli dışlı; Feci şekilde İngilizlerde Türkleşme var buda karşılıklı iyi dileklerin ve çalışmaların sonucu oluyor. Belediyemiz danış bürolar kurdu; Türkçe kursları açtı. Burada yaşayan vatandaşlarımız dernekler kurarak çalışmalar yapmaya başladı. Faydalı işler yapmaya çalışıyor. Karşılıklı yardımlaşma bu anlamda çok önemli; Didim’de zaten her şeyin ilki oluyor. Diğer yerlere göre burada daha güzel işler yapılıyor ve bundan da herkes memnun” sözleriyle duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png