KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC İzmir Konsolosu Mustafa Evran'ın, konsoloslukta görev yapmakta olan bir bayana tacizde bulunduğu konusundaki iddiaları değerlendirdi. Bakan Özgürgün, konunun bakanlığa geldiği ilk günlerden gündeminde olduğunu söyledi.

KKTC'nin İzmir Konsolosluğu'nda taciz iddiaları ile ilgili olarak DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özgürgün, KKTC Dışişleri Bakanlığı olarak konu hakkında soruşturma başlattıklarını, bu olayı inceleyip rapor hazırlaması için de KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Namık Korhan'ı görevlendirdiklerini kaydetti. KKTC Ankara Büyükelçisi'nin ilk incelemelerine göre verdiği raporda hem konsolos hem de konsoloslukta çalışan sekreter hakkında iddialar olduğunu kaydetti. KKTC Dışişleri Bakan Özgürgün, soruşturmanın selameti acısından KKTC İzmir Konsolosu Mustafa Evran'ı soruşturma süresince KKTC'ye çağırdıklarını, Konsolosluk sekreterini de izne çıkarttıklarını kaydetti.

Soruşturmanın sonucuna göre gerek konsolosun gerekse konsolos sekreterinin görevden alınabileceğini söyleyen Özgürgün, böyle bir durumdan sonra aynı konsolosun orada görev yapmasının da çok doğru olmayacağını sözlerine ekledi.
Vatan