Derneği ziyaret eden Buttigieg, İngiliz vatandaşların uğradığı suistimalin en aza indirilmesi için koordineli çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Didim'e yerleşen İngiliz vatandaşların emlak alım satım işlemlerinde yaşadığı sorunlar İngiltere İzmir Konsolosluğunu harekete geçirdi. Konuyla ilgili görüşmeler yapmak için ilçeye gelen İngiltere İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg, Didim Emlakçılar Derneğini ziyaret etti. İngiltere konsolosunu derneğin başkanı Osman Coşkun ve dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Buttigieg, görüşmede, emlak alırken İngiliz vatandaşlarının bazı sorunlar yaşadığını belirterek "Emlak almadan parasını kaybediyorlar. Ülkemize döndüğü zaman bu sorunları dile getiriyor, yani bu durumdan hem vatandaşımız hem de Didim kaybediyor" dedi.
Didim'de emlak işi ile çok fazla ilgilenen olduğunu belirten Buttigieg, şöyle konuştu: "Bu emlakçıların size bağlı olup olmadığını anlamamız ve vatandaşlarımızı kayıt altına alınmış emlakçılara yönlendirmemiz gerekiyor, bunun içinde koordineli çalışmalıyız."
İngiliz vatandaşların hiçbir yönlendirme olmadan gayrimenkul yatırımına girdiğini ve bunun sonucunda üzücü olaylar yaşandığını belirten Buttigieg, Didim Emlakçılar Derneğine bağlı emlakçıların listesini istedi.
Konsolos Buttigieg, sorunu Ege Ordu Komutanlığı ile görüştüklerini belirterek "Komutanlık ile yaptığımız görüşmeler de gecikmenin tapudan kaynaklandığını öğrendik. Tapu müracaatı geç gittiği için tapularda gecikiyor" dedi.
Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun da derneği kendi meslek guruplarının sorunlarını gidermek, yerli ve yabancı vatandaşların hak kaybını aza indirmek amacı ile kurduklarını söyledi.
Osman Coşkun, yabancı uyruklu vatandaşlara uyarıda bulunarak şöyle konuştu: "İyi niyetli yabancı uyruklu vatandaşlar suistimale uğramamak için sözleşmeyi gayrimenkul sahibi ile avukat şahitliğinde ve dâhilinde yapmalı. Sözleşme yapmadan ve mülk sahibini görmeden kesinlikle ödeme yapmasınlar. Akabinde Tapu Sicil Müdürlüğüne giderek ilgili alana şerh koydursunlar. Yasa gereği yabancı uyruklu vatandaşlar noterde sözleşme yapamıyor bu yüzden çok dikkatli olmalı ve aldıkları gerçek değerler üzerinden ipotek
koydurmalıdırlar."
Coşkun, sorunun en aza indirgenmesi için gerekli yardımı yapacaklarını söyledi.
MORTGAGE DURUMU DÜZELTECEK
Çalışmaların dernek ile birlikte yapılması ve tüm ülkede bağlantı sağlanmasının iyi olacağını belirten Buttigieg, "Mortgage olayı ile çok iyi olacak. Banka exper gönderecek, vatandaş aldığı malı bilecek. Bu da ortamı yavaş yavaş düzenleyecek" dedi.
Görüºme iyi dilek temennileri ile son buldu. Konsolosun daha sonra Kaymakam, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ile de görüştüğü öğrenildi.