Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı bünyesinde çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz olarak açılan kurslar hem öğrencileri hem de velileri oldukça memnun ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı bünyesinde ilk kez açılan çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz enstrüman kursları büyük ilgi görüyor. Kentin bu yöndeki önemli bir açığını kapatan kurslar, veliler tarafından takdirle karşılanıyor. Kurslarla, genç yeteneklerin keşfedilmesi ve müzik dünyasına kazandırılması da hedefleniyor.

304 ÇOCUK BAŞLADI

Gitar, piyano, ritim, yan flüt, saksafon ve klarnet branşlarındaki kurslar beklenenin üzerinde ilgi gördü. Kurslar için 6-17 yaş arası 507 çocuk ve genç başvurdu. Özel yetenek sınavında başarılı olan 304 çocuk kursa başladı. Ekonomik anlamda yetersiz, yetenekli çocuklara öncelik verildi. Kurs günleri ve saatleri öğrencilerin okul zamanlarına göre planlandı.

ALTYAPI OLUŞTURULUYOR

2 gitar, 1 ritim, 3 piyano ve 3 üflemeli çalgı sınıfı oluşturuldu. Branşlarında uzman 8 öğretmenin görev aldığı kurslar, Mayıs ayı sonuna kadar sürecek. Kurslar, daha da genişletilerek gelecek yıllarda da açılacak. Kurslarla konservatuvar bünyesinde oluşturulması muhtemel gençlik korosu, gençlik orkestrası ve gençlik bandosuna altyapı oluşturulması da hedefleniyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLER ÇOK MEMNUN

Konservatuvar bünyesinde ilk kez açılan enstrüman kurslarından öğrenciler ve velileri çok memnun. Veliler, Antalya’da bu yönde bir açık olduğunu, kursların bu açığı kapatmada önemli bir görevi üstlendiğini belirterek, “Kursların ücretsiz olması ayrıca güzel. Bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.