Kongre için delegeler ve partililer salona alındı.

Aydın CHP Milletvekili Fatih Atay,Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,CHP İl Başkanı Tunç Aytur salona geldiler.

KONGREDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Aydın CHP Milletvekili Fatih Atay yaptığı açıklamada, yapılacak seçimlerde başkan adaylarından Barış Altıntaş'ı desteklediğini söyledi.

Divan başkanlığı için Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş Aydın Milletvekili Fatih Atay'ı,Mustafa Müftüoğlu ise İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'yı aday göstermeye hazırlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fatih Atay adaylardan Mustafa Müftüoğlu'na "aday olma" dediği, Mustafa Müftüoğlu'nun "Tek partili siyasi hayattan demokrasinin gereği tüm partilere katılımına izin veren bir anlayışa karşı bana aday olma demesini doğru bulmuyorum." dedi.

Divan başkanlığı için Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bariş Altıntaş ve 187 delegenin teklifiyle Fatih Atay divan başkanlığına önerildi.

Mustafa Müftüoğlu ise İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'yı aday gösterdi.

Yapılan seçim sonucu Aydin Milletvekili Fatih Atay divan başkanlığına seçildi.

Kongre divanı, Fatih Atay başkanlığında oluşturularak divanda yerlerini aldilar.

İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'nın itirazı usül üzerine kabul edilmedi.

Baratalı divandan söz istedi.

Divan başkanı Fatih Atay ile Bülent Baratalı arasında tartışma yaşandı.

Salonda "Ayıp Ayıp" sesleri yükseldi.

Fatih Atay, Baratalı'ya söz verdi.

Söz alan Baratalı ; Kendisinin Genel Sekreter Önder Sav tarafından görevlendirildiğini ve komşu ilimiz İzmir Milletvekili olduğunu, parti meclis üyesi olduğunu amacını divan başkanı seçilen Fatih Atay Bey ile yarışma olmadığını kendisini divan başkanlığına öneren arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Divan Başkanı Fatih Atay söz alarak ;

"Dün akşam Belediye Başkanımızla beraberken gece 23.00 sıralarında Genel Başkan yardımcımız bizi telefonla arayarak Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın benim divanda görev almamı istediğini belirtti." diye söyledi.
Mustafa Müftüoğlu konuşuyor...

Mustafa Müftüoğlu, faaliyet raporunu eleştiriyor...

Müftüoğlu, Ayhan Başdemir'in partide hiçbir görevi olmamasına karşın kendisine partide oda tahsis edilmesini doğru bulmadığını söyleyerek eleştirdi.

"Delege seçimlerinde Ayhan Başdemir'in müdahalesi olmuştur bunu kınıyorum."

Müftüoğlu, salonun darlığı nedeniyle küçük salonda kongre olmasını eleştirdi.

Müftüoğlu, hesaplar üzerinde de kalem kalem harcamaların delegelere verilmesini istedi.
Önceki dönem milletvekili Mesut Özakcan söz istedi.
Özakcan, "Sevgide de emek vardır, saygıda da emek vardır"dedi.
"Elimizdeki taşları birbirimize atma yerine Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olma yoluna döşeyelim" diyerek sözlerine başlayan Özakcan, hükümetin ekonomik alandaki kararlarını eleştiriyor...
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu söz aldı.

"Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın talimatıyla Belediye Başkan adayı oldum.
32 yıl aradan sonra sizlerinde desteğiyle belediye başkanlığını kazandık.
Gerek milletvekillliğim ve gerekse belediye başkanlığım dönemimde örgüt üyeleriminde başını öne eğdirecek herhangi birşey yapmadım bundan sonraki siyasi yaşantımda da sizlerin başını eğdirmeyeceğim."
dedi.

Özlem Çerçioğlu, yoğun alkiş ve tezahuratlarla konuşmasina son verdi.

Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden 32 yıl önce başkanlık yapan Muhterem Agababaoğlu'yla beraber delegeleri selamladı.

Bariş Altıntaş 367 delegeden, 255 delegenin imzasıyla aday olurken Mustafa Müftüoğlu 155 delegenin imzasıyla aday oldu.

Adaylardan Bariş Altıntaş ve Mustafa Müftüoğlu kura çekerek konuşma sırasını belirledi.İlk konuşmayı Bariş Altıntaş yapacak...

Barış Altıntaş yaptığı konuşmada "Parti içindeki mücadeleyi kırgınlığı bir kenara bırakarak büyük bir Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olmayı öneriyorum.Bunu yapmak için Gençlik kollarımıza, Kadın kollarımıza, yöneticilerimize ve partililerimize güveniyorum. Dört yaşındaki kızıma bağımsız ve güvenli bir gelecek bırakmak için siyaset yapıyorum.Tüm partililerimizi beraber yürümeye davet ediyorum." dedi.

Barış Altıntaş, konfetiler eşliğinde delegeleri tanıtıyor...

Mustafa Müftüoğlu, "Tecrübesiz kaptan gemiyi karaya oturtur" diyerek başladığı konuşmasına "Tecrübesiyle birlik ve beraberlik içinde Belediye Başkanıyla ters düşmeden yöneteceğim.Seçilmiş Belediye başkanları önce örgütüm sonra ben demek zorundadır." dedi.

Özlem Çerçioğlu "Ben öyle birşey demedim" diyerek itiraz edince Müftüoğlu "Öyle dediniz demedim, dememelidir dedim" dedi.

Mustafa Müftüoğlu, "Delege seçimlerinin kapalı kapılar arasında yapılmasına karşıyım."

Konuşmalar tamamlandı.Oy kullanma işlemine geçildi...

Oy kullanma işlemi tamamlandı...

Sandıklar açılıyor...

Sandık açma işlemi tamamlandı.

Ve sonuç ;

350 delegenin oy kullandığı seçimde 345 geçerli oy sayıldı.Bu oylardan 197'sini Barış Altıntaş alırken 148 oyu da Mustafa Müftüoğlu aldı.Ve Barış Altıntaş yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı oldu.