Geçtiğimiz beş yılda İstanbul Nato Zirvesi, Formula1, Moto Gp, İstanbul Cup, UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı, Dünya Mimarlar Kongresi, Dünya Medya Patronları ve Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. İstanbul uluslararası arenada prestij kazandı. Dünya kongre kentleri sıralamasında üst sıralara yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak İstanbul'a uluslararası standartlarda bir kongre merkezi kazandırıyor. İstanbul Kongre merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek bir törenle açılıyor. İstanbul'u dünya kongre kentleri sıralamasında bir üst basamağa daha taşıyacak, İstanbul'a uluslararası arenada prestij kazandıracak olan Kongre Merkezi 17 bin metrekarelik bir alana kuruldu.


Merkezin zemin altında kalan bölümü Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'na bağlı olarak çalışabilecek şekilde planlandı. Gerektiği zamanlarda ise Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nı destekleyecek ve çok amaçlı salon ihtiyacına cevap verecek. 7 kat olan İstanbul Kongre Merkezi, uslararası kongre, etkinlik, organizasyon, sergi, zirve, toplantı ve gösterilere ev sahipliği yapacak çok amaçlı kullanıma uygun bir mimariye sahip. Geniş fuaye ve sirkülasyon alanları, 15 adet farklı metre karelerde ve çok amaçlı toplantı salonu, 40 adet simultene odası, 3 bin 500 kişilik çok amaçlı kongre salonu, 10 adet canlı yayın odası, 9 adet ışık ve ses odası, açık ofis alanları ve ofisleri, yeme içme alanları, mutfakları, baskı merkezi, sağlık merkezi, basın ve halkla ilişkiler odası, çevirmen ve sanatçı odaları, kapalı kat otoparkı ile eksiksiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca İstanbul Kongre Merkezi çalışmaları kapsamında Taşkışla Caddesi bir tünel yol ile kongre merkezine bağlanıyor. Taşkışla Caddesi Rumeli Salonu'nun ön kısmından itibaren trafik akışı yine çift yönlü olarak toprak altına alındı. Hilton Convention Center hızasında yüzeye çıkarıldı. Böylece Açık Hava Tiyatrosu'nun önünde bulunan alan, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırıldı.Yeni Şafak