AYDINPOST HABER MERKEZİ/İSTİHBARAT-Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il kongresinin ertelenebileceği ya da atama yöntemiyle yeni bir teşkilat organizasyonunin belirlenebileceği gündeme geldi.
29 Mart yerel seçimleri sonrasında da parti içerisinde yaşanan gelişmeler üzerine, il başkanlığı için yeni isimler kamuoyuna yansımıştı.
23 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan il kongresi öncesinde de Ankara'dan Aydınpost Haber Merkezi'ne gelen bilgilere göre kongre yapılmadan atama yoluyla da başkan belirlenebileceği yönünde.
Bugünlerde Ankara'da olduğu öğrenilen İl Başkanı Sadık Atay'ın tekrardan 'atama' usulüyle il başkanı olup yönetimdeki isimlerinin tekrar ele alınma ihtimalinin kuvvetli olduğu ise kulislerde en çok konuşulan konu.
Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in desteklediği öğrenilen Sadık Atay'ın ise Genel Merkez'in tavrına göre adım atacağı öğrenilirken, AKP Aydın'da merakla bekleyiş devam ediyor.

Öte yandan AKP'de Güner Gürgen, Halil Gönülcü ve belediye başkan aday adayı Şevket Kaya, kongre için çalışma yürütüyordu.