Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlenen konferansa Vali Hüseyin Avni COŞ, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Remzi Kaya, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, daire Müdürleri, din görevlileri ve davetliler katıldı.
Konferansın açılışına konuşan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Cami toplayan, bir araya getiren manasına gelir. Camilerimizde namaz kılınır, dualar yapılır, görevlilerimiz tarafından büyük-küçük demeden Kur"an okutulur ve Kur"an okunur. Vaaz ve nasihatler edilir, büyüğe küçüğe dini bilgiler öğretilir, kalplere Allah, Peygamber, vatan, millet ve insan sevgisi yerleştirilir. Bu nedenle camilerimiz millî birlik ve beraberliğimizin temel taşları, sosyal hayatımızın vazgeçilmez mekânlarıdır. Bu duygu ve faaliyetler içerisinde iken bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftasını daha büyük coşku ile kutlayacağız. Sebebi de, Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2010 Yılının Kur"an Yılı ilan edilmesidir. Kur"an Yılında her unvandaki görevlilerimiz cemaatimizi ve camilerimizi daha sıklıkla İlahi Kelam Kur"an-ı Kerim ile buluşturarak, anlamı ile bütünleşme gayretlerini artıracaktır. Başkanlığımız, İl ve İlçe Müftülüklerimiz organize edecekleri faaliyetlerde Kur"an-ı Kerimin daha iyi anlaşılması için diğer zamanlardan daha fazla bu konuya ağırlık vermektedirler” dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayan Vali Coş da, “Camilerimizde muhtaç olduğumuz manevi hizmetlerimizi en iyi şekilde veren din görevlilerimize teşekkür ediyorum. İnsan dediğimiz varlığı diğer canlılardan ayıran temel unsur, manevi değerlere sahip olmasıdır. Bu manevi ve dini ihtiyaçlara cevap verecek, insanlarında, din görevlileridir. İnsana, insan olduklarını hatırlatan ve insan olmanın erdemini, gereklerini hatırlatan, görevlilerimize din görevlileri diyoruz. Biz bu vesileyle 1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hayra hizmet eden, camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerimizden ölmüş olanlara Allah"tan rahmet diliyor, hayatta olanların da sağlıklı ve mutlu hayat yaşamalarını Yüce Allah"tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
Açış konuşmalarının ardından “Kur"an ve İnsan” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kaya katılımcılara konu hakkında bilgilendirme yaptı.