Kadıköy’de 3 yaşındaki çocuğunu trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı’nın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, kondüktör ve makinistin ”taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ilıcalı’nın, 11 Temmuz günü Feneryolu istasyonundan Pendik yönüne gitmekte olan banliyö trenine 3 yaşındaki çocuğunun içinde bulunduğu arabayı koyduğu, kendisinin de bineceği sırada vagonun kapılarının kapandığı anlatıldı.

Tren hareket etmeye başladığı sırada, bebek arabasının vagonun iki kapısı arasına sıkıştığı, Ilıcalı’nın da arabayı bırakmayarak trenle beraber koşmaya başladığı kaydedilen iddianamede, durumu gören içerideki vatandaşların da kapıyı aralayarak Ilıcalı’yı trene bindirmeye çalıştığı belirtildi.

İddianamede, Ilıcalı’nın vagona binmek isterken trenin hızlanması üzerine dengesini kaybederek vagon ile peron arasına düştüğü ve trenin altında kalarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Olaya ilişkin istenen bilirkişi raporunda, trenin kondüktörü Uğur Özkoç’un, yolcuların binişi tamamlandıktan sonra telsizle makinist Abdullah Çiğdem’e hareket etme talimatı vermesi gerektiği için ”asli kusurlu” olduğu anlatılan iddianamede, raporda, Ilıcalı’nın da tali kusurlu olduğu, makinist Çiğdem’in ise kusurunun bulunmadığına ilişkin görüş bildirildiği kaydedildi.

İddianamede, makinist Abdullah Çiğdem’in, aynalardan vagonların kapılarını ve dolayısıyla yolcu binişlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edip görme imkanına sahipken, hareket ederken bundan imtina etmiş olması nedeniyle kusursuz sayılmasının mümkün olmadığı belirtilerek, Özkoç ve Çiğdem’in, ”dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.