Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine çürümeye terkedilmiş ve yıllardır sahip çıkılmayan arabalar, belediyenin Gediz'deki şantiyesine çekiliyor. Zabıta görevlileri, arabaların sahiplerinin ortaya çıkması durumunda şantiyeye başvurabileceklerini söyledi. Aynı konudan mağdur vatandaşların ise 441 16 77 veya 484 15 10 numaralı telefonlara haber verebileceği bildirildi.

Son olarak Eşrefpaşa semti Güneşli Mahallesi 520/2, 529/2 ve 515 sokaklarda bulunan beş araç çekildi. Atilla Spor Tesisleri arkasında ve karşısındaki mevkilerde yaklaşık on yıldır iki tane Anadol marka pikap, bir kamyon ve bir kamyonetin çürümeye terk edildiğini ve çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirten vatandaşlar,"Tinercilerin de adresi olan araçların kaldırılması bizi mutlu etti. Üstelik etrafı da çöpten geçilmiyordu." dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çürümüş ve kullanılamaz hale gelmiş arabaların, kötü görüntü oluşturmalarının dışında vatandaşın huzurunu bozacak kullanımlara da adres teşkil ettiği gerekçesiyle toplandığını söyledi. Tartan, "Zaman içinde tüm hurda araçlar toplanacak. Bu konuda duyarlı davranarak haber veren vatandaşlarımıza da teşekkür ederim. Kentimize elbirliğiyle sahip çıkacağız, yine elbirliğiyle güzellikleri koruyacağız." şeklinde konuştu.