Yunanistan savaş uçakları, ülkedeki ekonomik ve siyasi krize rağmen Türk uçaklarına karşı Ege ve Akdeniz üzerindeki ''it dalaşı'' girişimlerinden vazgeçmedi. 
2 Kasım'da ''darbe girişimi'' gerekçesiyle Genelkurmay Başkanının yanı sıra kara ve hava kuvvetleri komutanları görevinden alınan Yunanistan'da, siyasi kriz sebebiyle Başbakan Yorgo Papandreu, 8 Kasım'da görevinden istifa etmiş, Lukas Papadimos'un başbakanlığındaki yeni hükümet 12 Kasım'da göreve başlamıştı.
 
-Sortiler kriz dinlemedi-
 
Genelkurmay Başkanlığının verilerine göre, Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının 2010 yılında yaptığı toplam sorti sayısı 2 bin 843 olarak gerçekleşirken, Yunanistan uçakları Ege'de 12 bin 346 sorti yaptı. 
 
Yunanistan Hava Kuvvetleri, ülkedeki ekonomik krize ve Türkiye'nin ''karşılıklı uçuşları azaltalım'' önerisine rağmen bu yıl da geri adım atmadı. 
 
Ege'de yüksek maliyete rağmen, savaş uçaklarını uçurmaktan geri adım atmayan Yunan Hava Kuvvetlerine ait jetler, Papandreu'nun istifasından sonra 15'i önleme, 18'i de taciz uçuşu olmak üzere 33 kez Türk savaş uçaklarını uluslararası bölgede rahatsız etti, 1 kez de Türk hava sahasını işgal etti. Böylece, 2011'in 11 ayında Yunan savaş uçakları, Türk jetlerine 525 kez müdahalede bulundu, 19 sefer de Türk hava sahasını işgal etti.
 
-Aylık ortalama 47 taciz-
 
Yunan savaş uçakları, ekim ayının ilk haftasında 42 taciz ve 34 önleme uçuşu yaptı. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Ege ve Akdeniz üzerindeki uluslararası hava sahasındaki eğitim ve tatbikat uçuşlarına eylül ayında 41, ağustos ayında ise 36 kez müdahalede bulundu. 
 
Yunan savaş uçakları, temmuzda 46 önleme uçuşuyla Türk savaş uçaklarına tehlikeli mesafede yakınlaşırken, haziranda bu rakam 35 olarak gerçekleşti. Midilli adasının kuzey batısı, Sakız adasının kuzeybatısı ve Ahikerya adasının kuzeyindeki uluslararası hava sahasında yoğunlaşan Yunan müdahaleleri, mayısta 29 kez yaşandı. Nisanda Yunan taciz uçuşları 43'e çıkarken, bu rakam martta 34, şubatta 41 ve ocakta 47 olarak gerçekleşti. 
 
Yunan jetleri, radar kilitlerini Türk jetlerine kilitlemek suretiyle her biri ortalama 15-18 dakika süren taciz uçuşları yaptı. Bir savaş uçağının, o uçağı vurması için hedefe alması anlamına gelen ''radar kilitleme'' girişimleri, Yunan pilotlarının en çok başvurduğu taciz yöntemlerinin başında geliyor.
 
Hesaplamalara göre, bir savaş uçağının yaklaşık 30-40 dakikalık uçuşunun maliyeti, bakım onarım ve pilotaj giderleriyle birlikte ortalama 10 bin ABD doları civarında masrafa yol açıyor. 
 
Yunanistan uçaklarının, ulusal hava sahasındaki uçuşları dikkate alınmadığında sadece Türk uçaklarına karşı yaptıkları sortiler sebebiyle 11 ayda bütçeye 6-7 milyon ABD dolarını bulan maliyet çıkardıkları tahmin ediliyor.