'Balyoz Darbe Planı' davasının tutuklu sanıklarından emekli Kurmay Albay Kemal Dinçer'in gerçek soyadının “Dinsever” olduğu öğrenildi. Kemal Dinçer, muvazzaf subay iken komutanlarının rahatsız olması ve baskısı sonucu soyadını değiştirmiş. Olayı doğrulayan Dinçer'in avukatı Emin Emir, “O gün dinci olarak yaftalanan Kemal Bey bugün maalesef darbeci olarak görülüyor” dedi.

Avukat Emir, şöyle devam etti: “Kemal Bey abdestinde, namazında bir insandır. Muhafazakar görüşlü, darbeyle alakası olmayan biridir. Dindar olduğu için general yapılmayacağını anladı ve emekliliğini istedi. 'Balyoz' davasında ismi, darbe planında görevlendirilen personel listesinde geçiyor. Başka klasörlerde de adı, TSK ile ilişiği kesilecek isimler arasında geçiyor. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil!..”

Benzer çelişki, sadece Kemal Dinçer'de görülmüyor. Kurmay Binbaşı İhsan Özcan, Binbaşı Hüseyin Çınar, Deniz Kıdemli Yüzbaşı Eyüphan Öztürk, Deniz Kıdemli Yüzbaşı Cengiz Genç ve Murat Bakacak'in ismi, iddianamenin 24. klasöründe darbeye karşı oldukları için TSK'dan ilişiği kesilecek veya görev yeri değişecek personel listesinde yer alıyor. Ancak aynı isimler, klasörün başka dizinlerinde Balyoz darbesinde görev verilecek personel listesinde yer alıyor.