Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta heyeti Ramazan Bayramı'nda kıtaya çıktı. Terörle mücadele bölgesinde komuta heyeti birliklerle bayramlaştı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Siirt Tillo'da kıldıkları bayram namazının ardından Siirt Herekol Dağları'nda operasyon yürüten 3. Komando Tugayını ziyaret etti. Komutanların kıta ziyaretleri kararı üzerine, TSK'nın Fırat Kalkanı Harekâtı'na komuta eden Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da bayrama sınır ötesinde girdi. Korgeneral Aksakallı, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki birlikleri ziyaret ederek Mehmetçiğe moral verdi.

ASKERE SESLENDİ

Aksakallı, sınır ötesi birlikleri ziyaretine Suriye'nin kuzeyinden başladı. Buradaki timlerle konuşlu oldukları bölgelerde teker teker buluşan Aksakallı, göreve devam eden askerin bayramını kutladı. Aksakallı ziyareti kapsamında, Suriye'de terörist örgüt DEAŞ'tan arındırılan bölgelerde halen mayın ve EYP temizliğini sürdüren birliklerle buluştu, ardından ÖSO güçlerinin asayiş eğitimine devam edilen Azez-Cerablus bölgesini gezdi. Aksakallı, Bab'ı da ziyaret ederek buradaki Mehmetçikle bayramlaştı ve genel bir teftişte bulundu. Bab'daki küçük bir camide Türk askerleriyle buluşan Özel Kuvvetler Komutanı, minbere çıkarak Mehmetçiğe hitap etti. Daha sonra kıta imamı, askerlere bayram namazını kıldırdı.

DÜNYAYA HAYKIRDIK

Alınan bilgiye göre Aksakallı, minberden Mehmetçiğe şöyle hitap etti: “Bütün dünyanın karşımıza dikildiği Bab'da şehadete ulaşan kardeşlerimizle birlikte büyük destanlar yazarak bu millete, bu orduya hiç kimsenin boyun eğdiremeyeceğini birkez daha haykırdık. Bundan sonrada tarihi ve vicdani en büyük sorumluluğumuz, bu topraklarda yaşayan Kürt, Türkmen, Arap bütün insanlara adaletin, merhametin hüküm sürdüğü güven içinde bir yaşam sağlamaktır. Sizlerin onurla şerefle verdiğiniz bu mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti mazlum ve mağdur milletlerin umit ışığı olmaya devam edecektir. Alacağımız en büyük şan şeref ve rütbe şehadettir.”

Suriye sonrası Aksakallı'nın sonraki durağı Irak oldu. Irak'ın kuzeyine geçerek Başika'da bulunan Türk askeri birliklerini ziyaret eden Aksakallı, verilen eğitimleri denetledi. Türkiye'nin Musul'un hemen kuzeydoğusundaki Başika Üssü'nde görevli Mehmetçik, PKK'nın olası saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor. Yeni Şafak