Şırnak"ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe köyünde bir itirafçı tanığın ifadeleri doğrultusunda yapılan ve yaklaşık 20 kemik parçasının bulunduğu kazıyla ilgili olarak, bu ilçede 1993-96 yılları arasında “yüzbaşı” rütbesiyle İlçe Jandarma Komutanlığı yapan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz gözaltına alındı. Kayseri"de gözaltına alınan Albay Temizöz, sorgulanmak üzere Diyarbakır"a gönderildi.
Cizre"ye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kuştepe köyünde 16 Mart günü üç ayrı noktada savcı nezaretinde yapılan kazılarda 20 kemik parçası bulundu.

5 kişi gözaltına alınmıştı
Bunun ardından Cizre"de eski Belediye Başkanı Kamil Atak"ın oğulları ve akrabalarının da aralarında bulunduğu, 5 kişi gözaltına alındı.
Bu kişilerden eski başkanın oğlu Temel Atak tutuklandı. Soruşturma kapsamında aranan Kamil Atak, cumartesi günü Mardin"in Nusaybin ilçesinde yakalanırken, sorgusunun yapılması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"ne getirildi.
Atak"ın verdiği ifade doğrultusunda Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, 1993-96 yıllarında Cizre"de daha sonra Diyarbakır"da görev yapan, 1 yıl önce de Denizli"den atanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Temizöz"ün halen görev yaptığı Kayseri"de gözaltına alınmasını istedi.

İki savcı görevlendirildi
Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı"nın verdiği talimat üzerine Kayseri Adliyesi"nden 2 savcı, önce Merkez Komutanlığı"na giderek buradan kendilerine eşlik eden askeri yetkililerle birlikte Temizöz"ün makam odasına gidip gözaltı kararını iletti.
Savcılık kararı üzerine ilk ifadesi bulunduğu yerde alınan Albay Temizöz, daha sonra görevliler eşliğinde soruşturmanın yapıldığı Diyarbakır"a dün 17.00 sıralarında hareket etti.

MİLLİYET