Hakkâri Yüksekova"da, PKK"lı teröristlerin Irak sınırındaki Dağlıca"da konuşlu tabura 21 Ekim 2007"de düzenlediği baskın sırasında Dağlıca Tabur Komutanı olarak görev yapan Kurmay Yarbay Onur Dirik, görevinden alınarak daha pasif bir göreve atandı.

Kamuoyunda büyük infial yaratan baskın sırasında teröristler 12 askeri şehit etmiş, 16 asker yaralanmış, 8 askerle irtibat kesilmişti. Teröristler tarafından kaçırılan askerlerin Kuzey Irak"a giden DTP milletvekilleri tarafından teröristlerden teslim alınarak Türkiye"ye getirmesi günlerce tartışma konusu olmuştu.

Milliyet Gazetesi'nden Barkın Şık'ın haberine göre Dağlıca Tabur Komutanlığı"na geçen yıl getirilen, baskın sonrasında eleştirilerin hedefi haline gelen ve hakkında idari tahkikat başlatılan Yarbay Dirik, dün görevinden alındı. Dirik, Afyonkarahisar"da konuşlu İkmal Komutanlığı"nın Lojistik Şube Müdürlüğü"ne atandı.

Youtube"daki ses kaydı

Dirik, son olarak geçen hafta Youtube"a düşen bir ses kaydı ile gündeme gelmişti. Dirik"e ait olduğu öne sürülen ses kaydında, özetle şu ifadeler yer almıştı:

“Bizim bu olaydaki dehşet hatamızı söyleyeyim mi size? Benim kesinlikle tabur komutanlığından alınmam lazımdı, bu hata üzerine. Ne, biliyor musun? O Ramazan Yüce"nin o telsizin başına konulması. Eğer bu konudaki suçluyu bulma konusunda detaylı bir soruşturma yapılsaydı ben belki kurtarırdım paçayı. Çünkü hakikaten eğiliyordum bu konu üzerine. Ama birileri paçayı kurtaramazdı, kesin. O kadar gelişmiş sistemimiz yok daha.

Geliyor da tamam da kardeşim, hadi tespit edemedin, onu anladık. Ne yapayım edemedim yani, "uğraştım ama edemedim". Lan etmene gerek yok ki, herif diyor zaten. İkinci bölükten gidin alın herifi. Kendi eliyle size "Ben PKK"lıyım" diyor. "Ben örgüt propagandası yapmaktan, şundan bundan şu şu tarihler arası Diyarbakır, bilmem ne cezaevinde yattım" diyor. Kâğıdını bir çıkarıyorsun 8.5 ay yatmış herif yani. Biz bu herifi teröristlerin dinlendiği telsize koyuyoruz. ”