Komutan eşleri, Balyoz Darbe Planı davasında aniden verilen tutuklama kararına ilk kez eylemli tepki verdi, yol kesti.

BALYOZ tutuklamalarının ardından yol kapatma eylemi yaparak tutuklamalara tepkilerini gösteren komutan eşleri, “Bundan sonra susmayacağız” diyor. Dün yeniden bir araya gelen komutan eşleri, izleyecekleri yolla ilgili bir değerlendirme yaptı, yeni eylemlerin de sinyalini verdi.

Toplantıya katılan Tümgeneral Deniz Kutluk"un eşi İrem Kutluk, “Biz amatör bir grubuz. Eşleri hapishaneye atılmış, ortada kalmış mağdurlar grubuyuz. Bizi komutan eşleri olarak düşünmesinler. Mağdurların eşleri, aileleri olarak düşünsünler. Komutanlar da halkın içinden insanlar. Eşlerimizin suçsuzluğunu biliyoruz zaten. Birden bire böyle birşey çıkınca hepimiz aynı şoku yaşadık. O anda güvenimiz, inancımız herşey sarsıldı. Dedik ki "Biz bunu halka iletebiliriz. Neler yaşandığını anlatalım bilsinler." Çocuklarımız, babalarını hep gururlu ve bu ülkeye hizmet eden insanlar olarak gördü. Babaları da onlara vatan sevgisini aşıladı. Şimdi böyle bir insan askerler tarafından tutuklanarak götürülüyor. Bunu o çocuklara nasıl anlatacaksınız?” dedi.

"Yol haritası çizeceğiz..."

Tümamiral Cem Gürdeniz"in eşi Rengin Gürdeniz ise, “Bizler şimdiye kadar hep sustuk. Bundan sonra eşlerimizin vardiyasını biz devraldık. Onların kendilerini ifade etme hakları ellerinden alındı. Savunlamaları alınmadan, avukatlarına söz verilmeden 10 dakikada tutuklandılar. Artık vardiya bizim. Kendimizi ifade edeceğiz. Şuan için toplanıyoruz ve bir yol haritası çizmek istiyoruz. Bu olayın sıcaklığını unutturmamamız gerekiyor. Faili değil, fiili meçhul davanın kurbanları eşlerimiz“ dedi.

Koşaner"e güveniyoruz

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile Harbiye"de yaptıkları görüşmeye de değinen Gürdeniz, “Görüşme aslında spontane oldu. Aileler kendilerini ifade etmek istedi. G.Kurmay Başkanımız da onları dinleme nezaketinde bulundu. Ve oradan ayrıldık. Biz Genelkurmay Başkanımıza ve Deniz Kuvvetleri Komutanımıza sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

Vatan