Didim"de 30 yıldır odun ve kömür satışı yapan Sinan Sivaslı yüksek seyreden hava sıcaklıkları sebebi ile satış yapamadıklarını belirterek “Kasım ayının ortalarına geldik ama hava sıcaklıkları 20-25 derece civarında seyrediyor. Bu nedenle vatandaş kömür ve odun almıyor, alanda haftalık alıyor o da en fazla 2 torba kömür ile 1 torba odundan ibaret.
Havaların bu şekilde gitmesinden dolayı biz de stok kömür alımı yapmıyoruz, zaten piyasada parada dönmediği için borca da girmek istemiyoruz. Bunu dışında kışın ilçeye gelen ve faturasız ve ucuza satış yapan kömürcülerde bizleri çok etkiliyor. Zaten Didim"de kış ayı 3 yada 4 ay sürüyor. Şimdilerde vatandaş parasını göre alış veriş yapıyor. Bizler Didim"deki siteler ve İngilizlere satış yaparak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onlarda fiyatların artacağı düşüncesiyle önceden alım yapıyor” diye konuştu.
Sinan Sivaslı, kalitesine ve kalorisine göre kömür fiyatlarının değiştiğini söyleyerek, “Kömür fiyatları 5 ile 8 YTL arasında odun ise 22 kg"lık çuvallarda torbası 6 YTL"ye satılıyor.Eskiden vatandaş tonla odun ve kömür alırdı. Geçen yıl vatandaş ısınmada klimadan faydalandı. Elektriğe gelen zamlardan sonra biz vatandaşın odun ve kömüre yönelmesini beklerken bu kez hava sıcaklıkları satışlarımızı olumsuz etkiledi. Çaresiz havaların soğumasını bekler hale geldik” şeklinde konuştu.