Didim"e bağlı Akbük Beldesinde Orman İşletme Müdürlüğünden izinli olarak, kömür yapımı için faaliyet gösteren ocakların kullanım izinleri 8 Haziran 2009 tarihinde bitmiş olmasına rağmen çalışmalarına devam etmesi ilçede krize sebep oldu. Bu kapsamda Akbük Külür ve Çevre Derneği ocakların kapatılma için imza kampanyasını başlatırken, toplanan bin 280 imza yetkili kurumlar iletildiği öğrenildi.
İmzaların yetkili mercilere iletilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmaması belde sakinlerinin tepkisini toplarken Akbük Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin kömür üretimi yapan ocaklarda sorumlu kimse bulamamasından dolayı işlem yapamadığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak Orman İşletme Şefliğinden gelen bu açıklamaya tepki gösteren Akbük Kültür ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi D.Temel Yurdaer; “Halkın rahatsızlığını ve haklı şikâyetlerini hiçe sayan ve görevli kişinin iyi niyetli yaklaşımına, rencide edici bir karşılık veren bu konuşmayı kınıyoruz. Biz sivil toplum örgütü olarak gerekenleri ilgili yerlere bildireceğiz ve bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi