AYDINPOT HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonda kömür torbaları arasına gizlenmiş 22 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyon kapsamında 32 bin paket Gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

İlk operasyon, Gaziantep’ten Aydın’a kaçak sigara getireceği yolunda alınan duyum üzerine gerçekleştirildi. Kömür yüklü 27 HY 773 plakalı aracıyla Gaziantep’ten Aydın’a doğru yola çıkan M.H.P. (23) ve ona öncülük yapan abisi T.P. (33) 27 KP 897 plakalı aracı ile birlikte Aydın’a kadar sorunsuz geldi. Polis ekipleri Aydın girişinde öncü aracın geçişinin ardında aniden yola çıkarak Aydın girişinde bulunan İmamköy kavşağında kömür yüklü kamyon durduruldu. Aynı dakikalarda bir başka polis ekibi ise T.P. idaresindeki öncü aracıda şehir içerisinde durdurdular. Kömür yüklü kamyonda yapılan aramada kömürlerin altına gizlenmiş çok sayıda kaçak sigara olduğu tespit edildi.

Daha sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası oto parkına çekilen her iki araçta yapılan detaylı incelemenin ardından kamyonette bulunan kaçak sigaralar kömürlerin altından çıkarılarak araçtan indirildi. Yapılan sayımda kömürlerin altında Gaziantep’ten Aydın’a 22 bin paket kaçak sigara getirildiği tespit edildi.

Aynı gün düzenlenen ikinci operasyonda ise Muğla’dan Aydın’ın Nazilli ilçesine kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı hakkında duyumlar alan polis ekipleri, dün akşam saatlerinde takibe alınan aracı Aydın şehir içerisinde durdurdu. Araç içerisinde yapılan aramada 10 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araçta bulunan H.T. (42) ve Y.K. (38) gözaltına alındı.

Her iki olayda yakalanan 4 şüphelinin de daha önceden de aynı suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. Şüpheliler bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu...

img_0917.jpg

img_0925.jpg