Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı Basın Merkezi'nin açıklamaya göre, Yunanistan'ın Sofya Büyükelçiliğine verilen notada, Yunan tarafının iki ülke arasındaki tüm kara bağlantılarını bloke etmesinin şiddetle kınandığı kaydedildi.

Notada, "Kara yolundan iki ülke arasında giriş–çıkış yapılamaması devletler arası ilişkileri zedelediği gibi, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının hak ve ve özgürlüklerine de zarar vermektedir. Bu eylem aynı zamanda AB;nın Ortak Pazar esaslarına aykırıdır" ifadesi kullanıldı.

Bulgar tarafı verdiği notada, Yunanistan'ın trafiğin yeniden açılması için elinden geleni yapacağına inandığını belirtti.

Bulgaristan Sınır Polis yetkilileri, başta "Kulata–Promahon" olmak üzere tüm ortak sınır kapılarındaki durumun kritik olduğunu açıkladı.

Bulgaristan'ın Kulata sınır kapısında 250 kadar tır'ın Yunanistan'a çıkış yapmak üzere sıra oluşturduğunu açıklayan yetkililer, bekleyen şoförlerin sinirlerinin yıprandığını kaydetti.

Bulgaristan–Yunanistan sınırına yakın Smolyan kenti Sınır Polis Müdürü komiser Todor Georgiev, basına yaptığı açıklamada "Bugünkü durum düne göre daha kötü. Gittikçe de kötüleşiyor" diye konuştu.

Yunanistan–Bulgaristan sınırındaki Yunan çiftçilerin eylemleri yüzünden sorunlar sürerken, dün akşam alkol alan bazı çiftiler traktörleri ile bariyerleri yıkıp eylemlerini Bulgar tarafına taşımaya çalışmıştı.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT), Bulgar polisinin kurduğu demir engellerin alkollü protestocuları durdurup ülkelerine dönmelerini sağladığını bildirmişti.

GAZETEPORT