BTV'de yayınlanan “Gümüş” adlı dizideki rolüyle Bulgaristan'da da büyük ün kazanan Songül Öden, Slavi Trifonov'un sunduğu ve ülkenin ünlü televizyon programı “Slavi Show”da, Türkiye ve Bulgaristan arasında “sevgi ve dostluk elçisi” ilan edildi.

Nüfusu 7.5 milyon olan Bulgaristan'da ilgiyle izlenen “Dancing Stars”a konuk olarak katılarak programa reyting rekoru kırdıran Öden, samimi tavrı ve açık konuşmalarıyla izleyicilerin takdirini topladı. Öden, adının Bulgaristan'da en ünlü kişiler arasında yer almasının “sanatına onur verici bir iltifat olduğunu” söyledi. Öden, Kempinski Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Bulgar ve Türk halkları arasında kültür ve dostluk bağlarının önemini vurguladı. Sanatçı, Bulgar basınının profesyonel kariyerine yönelik gösterdiği yoğun ilgiyi sevinçle karşıladığını belirterek, çağdaş konuları işleyen Türk dizilerinin Türkiye'nin yurtdışındaki tanıtımında başarılı bir rol oynadığını ve Türkiye hakkındaki kimi önyargıları yıktığını bildirdi.

-“BU TOPRAKLARDA ATAN ORTAK BİR NABZIMIZ VAR”-

Öden, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Türk dizilerinin son zamanlarda Bulgaristan'da gittikçe artan ilgi ve beğeniyle izlenmesinin, iki halkın, kültürleri, damak zevkleri, toplumsal yaşantıları ve ilişkileri arasındaki benzerlikten kaynaklandığını belirterek, “Bu topraklarda atan ortak bir nabzımız var” dedi. Öden, “Bulgaristan, Balkanlar'da ilk hayran kitlemizin oluştuğu ülke oldu” diye konuştu.Türk dizilerin başarısının uluslararası platforma taşındığını ve bundan dolayı yankısının çok farklı olduğunu belirten Öden, “Dizilerimizin büyük bir misyonu var. Dolayısıyla sorumluluğu da ağırdır” dedi. Bulgar sanatçılarıyla ortak projelere katılmaya hazır olduğunu da açıklayan Öden, seyirciyle gözgöze gelebildiği için tiyatroyu çok sevdiğini, ancak tiyatro, sinema ve televizyon dizileri arasında profesyonel tercih yapmanın zor olduğunu bildirdi. Bulgaristan'da 2 gün kalan Öden, katıldığı tüm etkinliklerde hayranlarıyla birlikte fotoğraf çektirerek, yüzlerce imza dağıttı. Bulgar basını da Öden'in ziyaretine geniş yer verirken, yüksek tirajlı gazetelerin ekleri arasında sanatçının posterleri dağıtıldı. BTV yetkilileri, ağustos ayı başından bu yana hafta içi her gün akşam saatlerinde yayımlanan “Gümüş” dizisinin, yaklaşık 1.5 milyon seyirci tarafından izlendiğini açıkladılar./hürriyet