Olay, gece saat 00.30 sıralarında Konya Merkez Selçuklu ilçesi Tekke Murat Mahallesi Çumralı Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, iki komşu arasında çıkan kavgada silah sesi duyan vatandaşların polise ihbarda bulunması üzerine mahalleye polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, sokağa girmek istediği sırada taşlı saldırıya uğradı. Sokağa giremeyen polislerin takviye ekip istemesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Takviye ekibin gelmesiyle sokağa girmek isteyen 2 polisin atılan taşlar nedeniyle yaralanması üzerine özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinden de yardım istendi. Kısa sürede özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerin de mahalleye gelmesiyle sayıları 150'yi bulan polisler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra zırhlı araçlarla sokağa girdi. Zırhlı araçtan kavga eden grubu teslim ol çağrısı yapıldıktan sonra bazı evlere baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda kavgaya karıştıkları ileri sürülen aynı aileden 12 kişi gözaltına alındı. Evlerin yakınında bulunan araçlarda yapılan incelemelerde de 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere çevik kuvvet otobüsleriyle Şehit Topel Polis Merkezi'ne götürüldü. Olaylar sırasında yaralanan 2 polis memuru da Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şüpheliler, polise mukavemet, yaralamaya sebebiyet verme ve mala zarar verme suçlarından haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Öte yandan, kavgadan sonra kaçan Hasan Hüseyin D. isimli şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayın yaşandığı mahalledeki vatandaşlar ise yaşanan olaya tepki gösterdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.