Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan toplantı ile başlatılan seçimlerin 4 Şubat tarihinde sonuçlanacağı bildirildi. NTO Genel Sekreterliği tarafından yapılan basın açıklamasında seçimlerin mevcut hizmet binasında tamamlanacağı duyuruldu.
Geçtiğimiz Çarşamba günü NTO Başkanı Mehmet Gacar"ın AK Parti"den Nazilli Belediye Başkanı Adayı olması sebebiyle görevinden ayrılması ve aynı zamanda da olağan kongrenin yapılması nedeniyle başlatılan seçim süreci 4 Şubatta sona erecek. Oda Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında, 5714 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu uyarınca yargı gözetiminde yapılması gereken Nazilli Ticaret Odası Organ Seçimleri süreci 28 Ocak 2009 Çarşamba günü yapılan “meslek komiteleri asil ve yedek üye seçimleri” ve “meclis asıl ve yedek üye seçimleri” ile başlatıldığı ifade edildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı"nca onaylanan seçim takvimine göre devam etmekte olan organ seçimlerinin hangi tarihlerde yapılacağı açıklandı.
Nazilli Ticaret Odası mevcut hizmet binasında 3 Şubat Salı günü Meslek Komitesi Başkan, Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Kâtip Üye seçimi. 4 Şubat Çarşamba günü Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri ile TOBB Delegesi Asil ve Yedek Üyeleri seçimi yapılacağı, oy kullanacak olan meslek komitesi asil üyeleri ile meclis asil üyelerine duyurulduğu kaydedildi. Alınan bir bilgiye göre de Mehmet Gacar"ın NTO başkanlığından ayrılmasının ardından yeni yönetim Kurulu başkanı olarak NTO Meclis Başkanı Ali Gültekin Kılınç"ın muhtemelen Başkan olarak göreve getirileceği öğrenildi.