Ürünü analiz ettiren emniyet amiri, ucu Romanya'ya kadar uzanan bir sahtecilik çetesini çökertti.

Düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul başta olmak üzere 16 kentte yapılan eşzamanlı operasyonda ünlü markaların sahtelerini üreten uluslararası bir çete çökertildi. Operasyonlarda kaçak yollarla yurt dışına gönderilmek üzere TIRlarda bekletilen yüklü miktarda 3. sınıf temizlik maddesi ele geçirildi. Şu ana kadar 50 kişi gözaltına alınırken, polis kaynakları sayının artabileceğini belirtti.

HER ŞEY KEPEKLE BAŞLADI

Ucu Romanya'ya uzanan uluslararası çetenin varlığı ise, bir emniyet amirinin marketten her zaman aldığı bir şampuanın bol kepek yapmasıyla başladı. Kullandığı ürünü analiz ettiren emniyet amiri 'sahte' raporunun gelmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul başta olmak üzere 16 kentte düzenlenen ve yaklaşık 500 polisin görev aldığı eşzamanlı operasyonda 100'den fazla depoya baskın yapıldı. TIR dorselerinde kaçak yollardan Romanya'ya gönderilmek üzere hazır bekletilen yüklü miktarda 3. sınıf deterjan ve şampuan ele geçirildi. Deterjanların, dünyaca ünlü markaların kutu ve paketlerine doldurularak tekrar Türkiye'ye sokulacağı belirtildi.

10 YILLIK SAHTECİLİK

3 ay boyunca çete üyelerini teknik takibe alan polis, çetenin İstanbul'dan yönetildiğini, sahte ürünlerin İzmir ve Diyarbakır'daki depolarda üretildiğini ortaya çıkardı. 10 yıldan beri kaçak deterjan yapan çete lideri Mehmet Ali K'nın, malzemeleri önce Romanya'daki işyerine ve çiftliğine gönderttiği, daha sonra ambalajlatarak Türkiye'ye geri getirttiği ortaya çıktı. Operasyonda Mehmet Ali K'nın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.


Malzemeyi önce çete deniyor

Üretilen sahte malzemelerin ilk çete üyeleri tarafından denendiği belirlendi. Çete üyelerinin, sahte ürünlerin gözleri yaktığına ve sağlığa ciddi anlamda zarar verdiğine ilişkin telefon konuşmaları da polisin teknik takibine takıldı./yeni şafak