Türkiye"nin ilk ve tek kongre vadisini inşa etmek amacıyla kurulan KOMER şirketinin 4. olağan genel kurulu yapıldı. Ortakların büyük ilgi gösterdiği genel kurulda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy yeniden yönetim kurulu başkanlığına getirilirken, yönetim kurulu üyeleri de yerlerini korudu.
Kongre Merkezi inşaatının yapıldığı alandaki KOMER binasında gerçekleşen genel kurulda divan başkanlığını Cahit Erol yaptı. Genel kurulun açılışında konuşan TÜRSAB Genel Başkanı KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, kongre merkezi inşaatıyla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar konusunda ortaklara detaylı bilgi verdi. Kongre Vadisi Projesinin Kuşadası ve Ege Bölgesi turizmi için bir dönüm noktası olacağını belirterek, daha şimdiden 2010 yılına ilk rezervasyonun yapıldığı müjdesini verdi. Kaba inşaatının yüzde 90"ının bittiğini müjdeleyen Başaran Ulusoy, “Bunun yanında pazarlama çalışmalarımızda devam ediyor. Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı kanalıyla 2010yılına ilk rezervasyonumuzu aldı. Ben 1,5 ay önce Dolmabahçe Sarayı"nda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm ve kongre vadisini tümüyle 29 Ekim 2010 tarihine bitirme sözü verdim. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara katkı sağlayan başta eski Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Şu anada kadar 30 trilyon liranın üzerinde bir para harcadıklarını anlatan Başaran Ulusoy, “İnşaatımızın yapıldığı arazi milli emlağa ait. Buranın tapusunu almamız gerekiyor. Bakanlıktan da bu sözü aldım. Tapuyu alırsak, bankadan 11 trilyon lira daha kredi alacağız. Şu ana kadar alınan tüm krediler şahsımın kefaletiyle olmuştur. Kapalı bir alanda zor bir inşaat yapıyoruz. İlk 6 ayda 14 trilyon lira harcadık. Düşünün şu ana kadar inşaat için sadece 300 ton demir kullanıldı. İnşaatın hızla bitirilmesi lazım ki pazarlama çalışmalarını daha etkin sürdürelim. Şahsıma ve yönetime gösterilen destekten dolayı teşekkür ederim” sözlerini kullandı.
Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu seçimlerine gidildi. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ortakların oylarıyla yeniden KOMER Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilirken, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Meander Turizm"in sahibi Abdullah Gür, Davut Günaydın, Orhan Sanus ve Savaş Bozdağ ise yeniden yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Komer şirketinin denetim kurulu üyeliklerine ise Metin Akar, Hasan Aşıcı ve Cahit Erol getirildi.
PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON YTL"Yİ AŞIYOR
Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Avrupa"nın en büyük Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi kısmı 35 milyon YTL"ye mal olacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL"yi aşıyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği şirketi UKTAŞ, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı ve turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, pek çok organizasyonu Antalya"ya kaptıran Ege Bölgesi için önemli bir prestij projesi olarak değerlendiriliyor.