‘Avrupa Yakası’ adlı diziden sonra ekranlardan uzak kalan Gülse Birsel senaryosunu yazdığı yeni dizisi ‘Yalan Dünya’ ile Ocak’ta sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Birsel, aralarında şovmen Beyazıt Öztürk’ün yanısıra Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Hasibe Eren gibi oyuncuların da yer aldığı dizisinin hazırlık sürecini Instyle’ın Aralık sayısına anlattı:

- Yalan Dünya’da hikayeyi oyuncu çevresi, Cihangir oluşturuyor. O kafamdaki çifti, kadın erkek ilişkisini böyle bir şeyin içine taşımak aklıma geldi. Cihangir’de bir ofis edineyim, böyle bir şeye ihtiyacım var derken burada dolanıp ev bakarken tanıştığım insanlar, emlakçılar, ev sahipleri falan her şey bir araya geldi.

21054_2512_26112011_1.jpg

- Kimi Avrupa Yakası’nı özleyecek, kimi bunu daha çoksevecek. Mesela sokakta bana, ‘Burhan Abi var mı?’ diye soruyorlar. Hadi, ‘Engin Günaydın var mı?’ deseler anlayacağım. ‘Bu başka bir yerde, başka insanlarla geçen, bambaşka bir hikaye,’ diyorum. 

- Komedi için keyfin yerinde olacak, bir derdin olmayacak. Bence bu işin en zor taraflarından biri de bu; kendini devamlı yüksek, mutlu tutmak.