"Numan Kurtulmuş"un teşkilatta herhangi bir karşılığı yoktur" diyen Fatih Erbakan"dan, partinin başına geçeceği iddialarına yanıt: “Muhterem babam ben partiye girerken "Fatih partiye terlemek için girdi" dedi”

Milli Görüş"ün lideri Necmettin Erbakan"ın oğlu Fatih Erbakan, “Numan Bey ve ekibinin Milli Görüş tabanında, teşkilatta herhangi bir karşılığı yoktur. Teşkilatla ilişkisi zayıftır. Numan Bey ve ekibi ayrılsa da herhangi bir bölünmeye yol açmaz” dedi.
Erbakan, partinin başına geçeceği iddiaları için ise şunları söyledi: “Bizde öncelikle görev istenmez, verilir. Muhterem babam ben partiye girerken "Fatih partiye terlemek için girdi" dedi. Talep gelirse hazırız demeyelim. Heveslenmek, bu yolda bir harekete girmek doğru olmaz. Böyle bir görev çok ağır bir yük. Çok ciddi bir görev ve şeref. Tabii rahatsız olmak değil, bu ağır yükü kaldırmak da kolay değildir. İnşallah hakkımızda en iyisi, hayırlısı olur. Önemli olan sadakat ve itaatte kusur etmeyecek, Milli Görüş çizgisinden ayrılmayacak genel başkan olmasıdır.”
Kurtulmuş ise dün bu sözlere tepki göstererek, “Herkes konuştuğu lafa dikkat etsin” dedi.
Önceki akşam NTV"ye konuşan Erbakan, kongreye çağrı heyetinin kayyum olarak nitelendirilmesinden ötürü SP yönetimine tepki gösterdi. Erbakan, “Kayyum kelimesinin çıkartılması çok yanlış ama bunu genel merkezin maksatlı olarak yaptığını düşünüyoruz” dedi.
Kurtulmuş"un genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya Erbakan, “Kendi kararları. Kendileri de görüşüyorlar zaten. Buna bizim söyleyeceğimiz bir şey olmaz. Karara saygı duyarız” dedi.

Tabandan gelen isim değil
“Bundan sonra partide yönetime kim gelecek, ne olacak parti, ortadan ikiye bölünme kaygıları var, Erbakan Hoca tekrar dönecek mi ya da siz aday olacak mısınız?” sorusu üzerine Erbakan, şunları söyledi:
“Bundan sonra nasıl olur bilemem ama Numan Bey ve ekibinin partiden ayrılması veya ayrı bir yol çizmesi kesinlikle herhangi bir bölünmeye yol açmaz çünkü Numan Bey ve ekibinin Milli Görüş tabanında, teşkilatlarımızda herhangi bir karşılığı yoktur. Numan Bey kendisi 10 sene önce akademisyenlikten siyasete transfer olmuştur. Doğrudan doğruya İstanbul İl Başkanı siyasi çalışmalarına başlamıştır. Teşkilatlardan, tabandan gelen bir isim değildir. Ayrıca teşkilatlar ile de ilişkisi zayıftır.”

Yaptıkları hatalardan dönerlerse
“Bundan sonra Saadet Partisi"nde Numan Kurtulmuş"a yer yok mu diyorsunuz?” sorusu üzerine Erbakan, şunları kaydetti:
“Ben onu demek istemiyorum, kendilerinin bileceği iş. Tabii kendileri tekrardan görüşmeler ile yaptıkları hatalardan dönerlerse, Yüksek İstişare Kurulu ile bu değerlendirildiği zaman herhangi bir karar çıkarsa biz ona uyarız. Ama dediğim gibi ayrılmak istedikleri zaman Milli Görüş"te bir bölünmeye yol açmazlar. Çünkü dediğim gibi tabanda Numan Bey ve arkadaşlarının herhangi bir karşılığı yoktur. Zaten bu güne kadar Numan Bey de herhangi bir seçim ve kongre kazanarak gelmiş değildir. Yani kendisi ayrıldığı zaman Saadet Partisi"nden bir parçayı koparıp götürecek gibi bir durum söz konusu değildir.”



İl başkanlarından destek bildirisi
66 il başkanı Kurtulmuş"a hazırladıkları bildiri ile destek verdi. Bildiriyi okuyan Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin, “Çalışmalarımızı sonuna kadar Genel Başkanımızın öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Genel Başkanımızın kullandığı dil ve üslup, ortaya koyduğu performans ve öncülük ettiği ilkeli siyaset, partimizi bir derlenme ve toparlanma adresi ve milletimizin umudu haline getirmiş, bu yeni süreç teşkilatlarımızın canlanmasını ve milletimizle bağlarımızın güçlendirilmesini sağlamıştır ” dedi.
Ankara İl Başkanlığı ise 48 kişilik yönetimden isimle yaptığı açıklamada, İl Başkanı Mustafa Çetin"in Kurtulmuş"u desteklemesine tepki gösterdi. Açıklamadan haberlerinin olmadığını belirten Ankara teşkilatı, “Kameraların karşısına geçip Ankara İl Teşkilatı"nın adına böyle bir açıklama yapılmasını reddediyoruz. Yapılan açıklama adımıza yapılmış talihsiz bir beyanattır. Mustafa Çetin, farklı düşündüğümüzü bildiği halde hiçbir istişare yapmadan, olur almadan, şahsi düşünce ve duygularını teşkilat adına basına duyurmuştur” dedi.