Kolombiya Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Arazi Üzerine: Kolombiya'da Çağdaş Sanat'' adlı sergi, 12 Temmuz'da Santralistanbul'da sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

İstanbul- Yapılan açıklamaya göre, Kolombiya'nın uluslararası sanat dünyasında yıldızı parlayan 19 genç çağdaş sanatçısının eserlerini bir araya getiren sergide fotoğraf, resim, heykel, enstalasyon (yerleştirme) ve video çalışmalarından oluşan 37 eser yer alacak.

Küratörlüğünü Kolombiya ve Latin Amerika'nın tanınmış sanat eleştirmeni Jaime Ceron'un üstlendiği sergi, ''Kolombiyalı olmak'' olgusu ve Kolombiya toprağıyla ilgili kavramsal ve politik yönden farklı bakış açıları ortaya çıkartıyor.

Kolombiya'nın güncel sanat yapıtlarını Türk sanatseverlerle buluşturacak olan sergi, izleyenlere toprak kavramını bir kez daha sorgulatacak. Kolombiyalı sanatçılar, eserleriyle sanatseverlere yaşadığımız toprakların kişisel deneyim, duygu ve algılarımızı nasıl belirlediğini gösterecek.

''Arazi üzerine: Kolombiya'da Çağdaş Sanat'' sergisi, yeni nesil Kolombiyalı ve Türk sanatçılar arasında bir köprü oluşturmanın yanı sıra iki ülke arasında kültürel ilişkilerin güçlenmesi için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Sergi, 12 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Santralistanbul Galeri 1'de gezilebilecek.