Müteahhitlik yapan A.U.’nun babası Zabit U. (43) il dışında toplantı yaptığı sırada müdür yardımcısının kendisini telefonla arayarak "Oğlunuz yaramazlık yaptı. Birkaç tane vurdum, önemli bir şey yok. Gelince görüşürüz" dediğini öne sürdü. Öfkeli baba darp raporu aldıktan sonra Başakşehir Çocuk Büro Amirliği’ne giderek müdür yardımcısı hakkında şikayetçi oldu. Olay savcılığa intikal ettirilirken, müdür yardımcısı A.N.A. açığa alındı.
 
BABA GÜÇLÜKLE SAKİNLEŞTİRİLDİ
 
4’üncü Etap 1’inci Kısım’da bulunan kolejde önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:
 
7’nci ve 8’inci sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı A.N.A., bir gün önce derste yaramazlık yaptığını öne sürdüğü 8’inci sınıf öğrencilerinden A.U.’yu makam odasına çağırdı. Burada Müdür Yardımcısı A.N.A ile öğrenci A.U. arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sonunda Müdür Yardımcısı, A.U.’yu darp etti. Burnu kanayan A.U., durumu ailesini bildirdi. Müteahhitlik yapan ve iş görüşmesi için Tekirdağ’da bulunan baba Zabit U. dayak iddialarının ardından soluğu okulda aldı. Okul bahçesinde bağıran ve öfkelenen Zabit U.’yu güvenlik görevlileri ve yakınları güçlükle sakinleştirdi.
 
Zabit U. daha sonra oğlu A.U. ile birlikte okul girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Zabit U., "Çocuğu villaya kapatmışlar. Buraya geleceksin din dersi alacaksın demişler. Benim hanımı aramışlar. ’Din öğretiyoruz yetmiyor mu?’ demişler. Benim villaya götürdüklerinden haberim yok. Bugün de çocuğu okula çağırıyor odasına kapatıp dövüyor. ’Karakol, adliye yakınınızda, gidin istediğiniz yere şikayet edin’ demiş. Yani bunlar dini biliyor biz katoliğiz. Bu müdür yardımcısı daha önce de bir öğrenciyi dövmüş" dedi.
 
"BENİ ARASAYDI GEREKENİ YAPARDIM"
 
Kolejde öğrenim gören iki çocuğu için 30 bin lira ödediğini belirten baba Zabit U. şunları söyledi:
 
"Dayak atan müdür yardımcısı beni Tekirdağ’da iş toplantısındayken aradı. ‘Oğlunuz yaramazlık yaptı. Birkaç tane vurdum önemli bir şey yok. Pazartesi, salı gelince görüşürüz’ dedi. Ben de Tekirdağ’da iş görüşmesindeydim. ’10 dakika sonra görüşsek olmaz mı?’ dedim. Sonra toplantıya ara verip telefon açtım ancak ulaşamadım. Müdür yardımcısını 3-4 kez yönetim kurulu başkanına söyledim. Bana ‘Bunun biraz psikolojik sorunu var idare et’ dedi. Eğer dövmeyip beni arasalardı ben gerekeni yapardım. Bir eğitimcinin nasıl psikolojik sorunu olabilir. Ya çocuğumu öldürseydi sakat bıraksaydı. Ne olacaktı."
 
"SEN EŞKIYA MISIN DİYEREK TOKAT ATTI"
 
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 8’inci sınıf öğrencisi A.U. da "Bir grup arkadaşımızla villada ders çalışıyorduk. Ders çalışmak, namaz kılmak için villaya gidiyorduk. Müdür yardımcısı ertesi gün beni odasına çağırdı. ‘Sen eşkıya mısın?’ diye bana tokat attı. Burnumu kanattı. Bir daha o okula gitmek istemiyorum. Seneye başka okula gideceğim" dedi. A.U. dayak sonrasında ayakkabısına bulaşan kan izlerini de basın mensuplarına gösterdi.
 
MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI
 
Kolejin basın danışmanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "İkinci kademe öğrencilerimizden A.U. bir takım olumsuz davranışları sebebiyle müdür yardımcısı tarafından uyarılırken maksadı aşan fevri bir müdahale söz konusu olmuştur. Eğitim anlayışımızda her zaman sevgiye öncelik veren bir kurum olarak, ortaya çıkan durumdan okul yöneticilerimiz büyük üzüntü duyduklarını belirtmişlerdir. İlgili idareci hakkında idari soruşturma başlatılarak ilgili öğretmen açığa alınmıştır" denildi.
 
Oğlunun burnunda çatlak oluştuğunu söyleyen Zabit U., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldıkları darp raporuyla Başakşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne giderek okul ve müdür yardımcısı hakkında şiyâkette bulundu. Olay savcılığa intikal ettirildi. DHA