Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, 'Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele’ konulu konferansta, "Kola yerine şalgam için" dedi.

Melikşah Üniversitesi İİBF–Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda Üniversite Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın Öğrenci Konseyi ile beraber yürüttüğü 'Dumansız Kampus Projesi’nin final programına İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı, Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural katıldı.

Öğrencilere zararlı yiyecek içecek ve insan sağlığına zararlı ürünlerin insan sağlığı üzerindeki yıkıcı etkisinden söz eden Prof.Dr. Orhan Kural, şöyle devam etti:

"Kola içmeyin bunların yerine sağlıklı, hem de milli içeceğimiz olan şalgam için. Hamburger de tüketmeyin, bunların yerine Kayserimizin mantısı gibi size zararı dokunmayacak yararlı ürünleri tüketin. Naylon da zararlı, bunun yerine eskiden olduğu gibi kese kâğıtları tercih edin. Şimdiye kadar 226 ülke gezdim bunları anlatmak için. Çok yaşamak istemiyorum ama sizler için yaşamaya devam etmek istiyorum. Yaşam için yeşil alanlar çok önemli. Bugün şehirlerin gelişmişlik göstergesi yeşil alan olmaktan çıktı, binalar şehirleri sarmaya devam ediyor."