Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın Barosu Didim Temsilciliği Adli Yıl açılışı dolayısıyla bir kokteyl verdi. Didim Adliyesinde düzenlenen kokteylin ev sahipliğini Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve eşi yaptı. Akdağ konuklarını kapıda karşılarken kokteyle Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay ve eşi, Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Aydın Barosu Didim Temsilcisi Avukat Şükrü Ulusoy, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şener Mavzer, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve adliye çalışanları katıldı.
Kokteylde konuşan Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, “4. Yılını yaşadığımız ve geleneksel bir hal aldığımız yeni adli yıl gerçekleştirdiğimiz bu günden sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. İnsan toplumun düzeni temelde hukukun üstünlüğü ilkesine dayanmaktadır. Hukukun üstünlüğü ilkesi uygulanması yargı görevi yapanların bazı tamamlayıcı değerlere sahip olması ve bunlara uymasıyla mümkündür yargı görevi yapanlar karar verirken kendi vicdanını ve uygulanacak hukuk kurallarına göre kişiler yada diğer kurumlardan gelecek baskı ve kararlardan bağımsız hareket eder. Hiçbir zümreye imtiyaz tanımadan tarafsızdır. Gönül alıcı, hoş görülü bağışlayıcı ve şekillendirici ve bir tavır sergilemeleri, gücüne değil bilgisine güvenen insandır. Bizlerle birlikte sizlerde hukukun üstünlüğü ilkesinden sıkça alınan bu değerlerin uygulanmasını dileğiyle hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Aydın Barosu Didim Temsilcisi Şükrü Ulusoy da,“Yeni yargı yılının temel hak ve özgürlüklerin yer aldığı dokunulmazlıkların sınırlandırıldığı herkesi hesap verebildiği, önüne gelen itilaflara yasalar çerçevesinde adaletle çözülebilen bir adli yıl olması dileğiyle tüm meslektaşlarımızın savcı ve hakimlerin ve çalışanlarımıza yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.