Hekimlik mesleğini seçen ve ileride kök hücre araştırmaları yapmak isteyen tıp fakültesi öğrencileri ''Türkiye Kök Hücre Konseyi'' çatısı altında toplandı.
Konsey yönetim kurulunda, Ankara, Hacettepe, Gazi, Ege, İstanbul Cerrahpaşa, Erciyes, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi tıp fakültelerinden öğrenciler yer alıyor.
Türkiye Kök Hücre Konseyi Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda fakültenin Kök Hücre Topluluğu Başkanı Tolga Aydın, kök hücre uygulamalarının rutin bir tedavi olmadığını, ancak bugün çaresi olmayan kanser, şeker, kan, damar ve nörolojik hastalıklar için bir umut ışığı olarak görüldüğünü söyledi.
Kök hücre çalışmalarında en büyük hedefin kanser kök hücresinin bulunarak bu amansız hastalığın tamamen yok edilmesi olduğunu dile getiren Aydın, ''Genç beyinler olarak kanser aşısının bulunması için biz de araştırma yürütmek istiyoruz. Şu anda birçok kanserin kök hücresi bulunmuş durumda. Belki buradan yola çıkarak kanser aşısını bir Türk bilim adamı bulabilir'' diye konuştu.