Koğacıoğlu için Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan Zincirlikuyu Camisi'nde öğlen namazının ardından düzenlenen törene, emekli mali müşavir olan babası Murat Koğacıoğlu, annesi Nevzat Süer Sezgin ve erkek kardeşi Poyraz Koğacıoğlu'nun yanısıra, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler ile bazı kadın örgütlerinin üyeleri, bir grup tersane işçisi de katıldı.

Cami avlusunda Koğacıoğlu'nun tabutu üzerine kadınlar tarafından mor çiçekler bırakıldı. Kadınların ön tarafta saf tuttuğu cenaze namazının ardından Koğacıoğlu'nun tabutunu da ilk olarak kadınlar omuzlara aldı. Tubut mezarlığa doğru götürülürken erkeklere teslim edildi.

Mezarlığa giderken bazı kadınlar ellerinde Koğacıoğlu'nun fotoğraflarını taşıdılar.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dicle Koğacıoğlu'nun, 6 Ekim sabahı, Boğaziçi Köprüsü üzerinde otomobilini bırakarak denize atladığı belirtilmişti.

Geride bıraktığı otomobilde, ''Çok acı var, dayanamıyorum'' ifadelerinin olduğu bir not bıraktığı da kaydedilen Koğacıoğlu'nun cesedi, olaydan 6 gün sonra, 12 Ekimde Ortaköy açıklarında bulunmuştu./akşam