Ancak Kofi Annan hem BM hem de Arap Birliği'ni temsil edecek.

BM'den yapılan açıklamada, Annan'ın bu görevi Suriye halkının kritik bir döneminde üstlendiği belirtildi ve yaşanan şiddete ve insan hakları ihlallerine son vermeyi amaçladığı kaydedildi.

Suriye ordusunun muhaliflerin güçlü olduğu bölgelere yönelik saldırısı ve can kayıpları dün de devam etti.

Bu bölgelerde yaşayanların durumu da her geçen gün daha da kötüleşiyor.

BBC'nin BM muhabiri, yetkililerin Annan'ı bu göreve atayarak Suriye üzerindeki diplomatik ivmeyi korumayı amaçladığını aktardı.

Batılı ve Arap ülkelerden temsilcilerin bugün Tunus'ta bir araya gelecek.

Görüşmede çatışmalardan en fazla etkilenen yerlerde insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes ilanının talep edilmesi bekleniyor.

BM'den Suriye 'savaş suçluları' listesi
Birleşmiş Milletler, insanlığa karşı suç işledikleri iddiasıyla yargılanmalarının istenmesi olası üst düzey Suriyeli yetkililerin isimlerinin yer aldığı gizli bir liste hazırladı.

BM için insan hakları uzmanları tarafından hazırlanan raporda, Suriye ordusu ve hükümetinin en üst kademelerindeki kişilerin insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğuna işaret eden güvenilir bulgulara yer verildiği söyleniyor.

Listede yer alan kişilerin isimleri kamuya açıklanmadı.

Raporda, Esad muhaliflerinin de insan hakları ihlallerinde bulunduğu, fakat Suriye hükümetinin işlediği iddia edilen suçlarla aynı boyutta olmadığı kaydediliyor.