Ünlü şarkıcılara ulaşmak isteyen yüzlerce kişi, izdihama neden oldu. Seda Sayan daha sonra Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda çoğunluğu kadınlardan oluşan halk konseri verdi, Kürtçe türküler de söyledi.

Seda Sayan ile Onur Şan, tüp bebek merkezinin açlışını katılmak üzere geldikleri Diyarbakır'da büyük ilgi gördü. Merkezin açılışı sırasında kolu alçıda bulunan Onur Şan'a eşi Seda Sayan destek vererek, kurdeleyi kesmesine yardımcı oldu. Sayan, tüp bebek konusunun Türkiye'nin önemli problemlerinden biri olduğunu belirterek, “Herkes tüp bebek konusunda utanıyor ve gizliyordu. Ama yaptığım programlar sayesinde ülkemizde bu tabuyu yıkarak, tüp bebeğin ne olduğuna herkesi inandırdık. Zamanında bebek olmadığı için yıkılan ocaklar bu sayede artık yıkılmıyor” dedi. Oğlunun büyüdüğünü ve artık çocuk istediğini dile getiren Sayan, şunları söyledi:
“Allah kısmet ederse bu yaza çocuk yapacağız. Çünkü Onur'un kolunun iyileşmesi gerekiyor. Milleti doğurtmaktan kendime sıra gelmedi. Eşiminde benimde tüp bebeklik bir durumumuz yok. Ancak öyle bir durumumuz olsa tabiki yapardık. Bu konuda raporlarımız bile var. Tüp bebek ihtiyacı olanlar içindir. Ne benim nede eşimin buna ihtiyacı yok. Kendimizi hazır hissettiğimiz an çocuk işi tamamdır. Çünkü çok yoğun çalışıyoruz. Ben kulis köşelerinde çocuk büyütmek istemiyorum. Ama ikimizin arasında en çok çocuğu ben istiyorum. Oğlum olursa Onur'a, kızım olursa bana benzemesi istiyorum.”

Onur Şan'ın sağ bilek kemiğinin kırılması ve elinin alçı olması nedeniyle, eşi Seda Sayan kıravatından ayakkabasına kadar kendinin giydirdiğini açıkladı. Sayan, eşi Onur'un ayakkabısını nasıl giydirdiğini kameralar önünde yapınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Onur Şan, elim kırılmadan öncede bunları yaptırıyordum demesi gülüşmelere neden oldu.

Seda Sayan ve Onur Şan'ın Diyarbakır'a geleceğini öğrenen Diyarbakırlı kadınlar, tüp bebek merkezi önünde yoğun kalabalığa neden oldu. İkilinin merkezden ayrılması sırasında izdiham yaşandı. Çifte, ulaşmak ve onlardan yardım almak isteyen kadınlar, güvenlik engeline takıldı. Bu sırada bir kadın ağlayarak ulaşmak istediği Seda Sayan'a ulaşamayacağını anlayınca, kendisini engelleyen güvenlik görevlisini tokatladı.

KÜRTÇE TÜRKÜ SÖYLEDİ
Seda Sayan daha sonra Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda çoğunluğu kadınlardan oluşan halk konseri verdi. Hayranlarını söylediği şarkılarla coşturan Sayan, sahne şovu ile büyük ilgi toplarken Kürtçe türküler de söyleyerek Diyarbakırlılar'ı kendisine hayran bıraktı.