ydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Koçarlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Koçarlı’da yürütülen çiftçi eğitim faaliyetlerine Güdüşlü köyü ile devam edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fatih Küçüktaban, Koçarlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nilgün Yılmaz, İl ve İlçe Müdürlüğünden teknik elemanlar ve üreticilerin katıldığı toplantıda, Güdüşlü Köyü Tar-Gel Projesi Mühendisi çalışma bölgesi ile ilgili brifing sunumu yaptı. İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca, Bitki Koruma Ürünleri ve Mücadele Aletlerinin kullanımı ve toprak analizi konusunda bilgiler verildi.

Eğitim seminerinde konuşan İl Müdürü Salih Köksal, çeşitli konularda üreticilerle sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Üreticilerle sohbetinde toprak analizinin önemine değinen Köksal, “Hasta olduğunuz zaman doktora gittiğinizde doktor ne yapıyor, önce test istiyor, kan tahlili vs istiyor. Neden? Sorunu tespit etmek için. Toprak analizi de böyle bir şey. Analiz yaptırdığınızda sorunu, eksikliği, fazlalığı tespit etmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla gereken kadar gübreyi uygun zamanda uyguluyorsunuz. Böylece gereksiz gübre kullanmadığınızdan paranız cebinize kalıyor” dedi.

Eğitim seminerinde daha sonra yörede uygulanan Arazi Toplulaştırma Projesi ile ilgili vatandaşların şikayet ve önerileri dinlendi. Şikayet ve öneriler değerlendirilerek toplantı sona erdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png