Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Geleneksel Koçarlı Çam Fıstığı Festivali” hazırlıkları son hızla devem ediyor. 30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival etkinlikleri kapsamında, bu yılda değişik bir çok faaliyet gerçekleştirilecek.
Devam eden festival hazırlıkları hakkında bilgiler veren Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen; festival kapsamında geçen yıllarda olduğu gibi piknik, yamaç paraşütü, dağcılık, eğlence gibi değişik faaliyetlerin düzenleneceğini söyledi. Festivalinin ilçenin tanınması, ekonomik ve kültürel anlamda gelişme için oldukça önemli olduğunu ifade eden Şen, bu yıl ki etkinliklerin geçen yıllardan daha fazla renkli olması için hazırlık yaptıkları kaydetti.
Bu yıl da festivale tanınmış sanatçıların davet edileceğini belirten Şen, “Bu yıl festivale verilen destek geçen yıllata göre daha az. Bazı arkadaşlarımız festivalde katkı yapmakta uzak durduklarını görüyoruz. Onlardan festivalimizin önünü tıkamamak şartı ile bizim festival yapmamızı, önceki yıllarda yaşadığımız güzellikleri tekrarlamamızı engellememelerini rica ediyorum. Onlardan çok fazla bir katkı beklemiyoruz. Zaten bu güne kadar herhangi bir katkı görmüş değiliz” dedi.
Geçen yıllarda düzenlenen festival etkinliklerinin çok faydalı olduğunu ve insanların gönüllerince eğlenme fırsatı bulduğuna değinen Şen, “İlçemizin tanıtımına bu şekilde büyük katkı sağlıyoruz. Artık Türkiye'de ve dünyada Koçarlı üç yıl dört yıl öncekinden çok daha fazla tanınıyor. Bu nedenle herkesi festivale davet ediyorum. Bu etkinliğimize katılmak isteyen herkes bizim misafirimizdir. Onları en iyi şekilde ağırlamak bizim görevimizdir” diye konuştu.
İHA