Bilindiği gibi; 29 Mart yerel seçimlerinin en hareketli geçtiği merkezlerden olan Koçarlı"da, seçimlerin iptal edilmesinin ardından; 2 oy ile seçimi kazanan ve kısa bir süre başkanlık yapan AK Parti"li Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan, itirazların kabul edilmesi sonucu mazbatasını teslim etmişti.
Yaklaşık 20 gündür başkansız olarak yönetilen Koçarlı Belediyesi"nde bu gün toplanan Belediye Meclisi üyeleri, 7 Haziran"da yapılacak olan tekrar seçimlerine kadar belediyeyi yönetecek olan başkanını seçti. Başkanlık seçimine sağlık nedenleri ile bir belediye meclis üyesi katılmazken CHP"den Mustafa Değirmenci, Ertuğrul Saçan, Kader Erişmiş ve Şaban İstek; DP"den Kazım Yürek, Bilgehan Etik ve Mustafa Aydemir; AK Parti"den de meclis üyesi Ali Şahin katıldı. 8 Belediye Meclis üyesinin oy kullandığı oylamada DP"li belediye meclis üyesi Kazım Yürek, aldığı 7 oy ile belediye başkanı seçildi.
Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Yürek, “Belediye Meclisimiz bu göreve beni layuık gördü. Kendilerine teşekkür ediyorum. 7 Haziran"da yapılacak seçimlere kadar ilçemiz için en şeyleri yaparak, herkese eşit şekilde davranacağız” dedi.