Sınavlarda ilk üç sırada yer alan öğrencilere ödüllerini Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik verdi. 3-7. sınıf öğrencilerinden Kazanım Değerlendirme Sınavlarında, 8. Sınıf öğrencilerinden TEOG Sınavı ve 12. Sınıf öğrencilerinden Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Koçarlı’da ilk üç sırada yer alan öğrencilerden birinci olanlar tam altın, ikinciler çeyrek altın ve üçüncüler ise gram altın kazandı. İlçe genelinde takdir alan öğrencilere de muhtelif hediyeler verildi. Ödül alan öğrencilerde sevinç ve heyecan gözlenirken onlara eşlik eden anne babalar ve öğretmenler bunun haklı gururunu yaşadı.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’e Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibinin tüm organizasyonlarına destek verdiği için DEKE ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına teşekkür etti. Arıkoğlu, DEKE olarak her yıl ortalama 25 etkinlik gerçekleştirdiklerini ve buna her yıl yeni çalışmalar eklediklerini belirtti.

İlçe Kaymakamı Fırat Çelik de, DEKE’nin klasik eğitim anlayışının dışına çıkarak çalışmalarını sürdürdüğüne ve bunun olumlu yansımalarına vurgu yaparak ekibi onurlandırdı. Ayrıca Aydın Öğretmenleriyle Aydınlanıyor projesi kapsamında ilçede yapılan bisiklet, voleybol, satranç ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere, Çelik tarafından tek tek plaket verildi.