Kocaoğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun bu yıl fitreyi asgari limiti 7,5 lira olarak belirlediğini hatırlattı. 
     Bunun alt limit olduğuna dikkat çeken Kocaoğul, ''Fitre fakirin hakkıdır, fitrelerinizi Afrika'ya gönderebilirsiniz. Aslında fitre her Müslümanın bir günlük ihtiyaç gideridir. Örneğin bir günlük gideri 20 lira ise o vatandaşın vereceği miktar da 20 lira olmalıdır. Hiç bir zaman fitre ve fidye belirtilen bu 7,5 liranın altına düşmemelidir. Yardım amacıyla gönderilen SMS'lerin 2'si fitre, diğeri de iftar olarak gönderilmektedir. Sağlanan yardımlar da bekletilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.'' 
     Somali'de sıkıntı içinde olanlara yapılan yardımın Aydın camilerinde şimdiye kadar 400 bin lirayı bulduğunu ancak yardımların toplanmaya devam ettiğini söyleyen Kocaoğul, ''Önümüzde bin aydan daha hayırlı mübarek bir Kadir Gecesi var ve ardından bayrama hazırlanıyoruz. Herkesin hem Kadir Gecesi hem de Ramazan Bayramını tebrik ediyorum''dedi.