Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Didim Müftüsü Mikail Polat ve beraberlerindeki heyet, Van-Erciş depreminde evlerini kaybeden vatandaşların geçici olarak barındırıldığı Didim'deki sosyal tesisleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzedelerle sohbet eden Müftü Kocaoğul, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Aydın Merkez Bey Camii İmam Hatibi Adem Keskin'in okuduğu Kuran-ı Kerimin ardından, Didim Müftüsü Mikail Polat tarafından dua yapıldı.
Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten İl Müftüsü Kocaoğul, “Öncelikle Aydınımıza hoş geldiniz. Sizler bizim misafirimizsiniz. Bizler millet olarak vefakâr insanlarız. İhtiyaç halinde yarım ekmeği bile paylaşmasını biliriz. Ev sahibi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Allah depremde kaybettiğiniz yakınlarınıza rahmet eylesin ve sizlere sabırlar ihsan eylesin. Yaşanan bu olay büyük bir imtihan vesilesidir, sabredenler bu sınavı kazanacaktır. Rabbimiz bir daha böyle felaketlerle bizi karşılaştırmasın” dedi.
Müftü Kocaoğul, Didim İlçe Müftülüğü ve Aydın İl Müftülüğü’nün ortak yapacakları bay-bayan irşat programların devam edeceğini ve talep olunması haline Sosyal Tesislerde konaklayan depremzedelerden Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyenlere bir öğretici görevlendirilebileceğini belirtti.
Yapılan ziyaret dolayısıyla Müftü Kocaoğul ve Müftülük personeline teşekkür eden Vanlı depremzedeler, bulundukları ortam ve kendilerine sağlanan imkanlardan çok memnun kaldıklarını ifade etti.