Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ''Toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanma yaşının 65'ten 60'a indirilmesi için Bakanlar Kurulu'nun yasal düzenleme yapmasına'' yönelik meclisin tavsiye kararı almasıyla 60 yaş kartında alınacak kararın yasal zemine oturtulmasını öngördüklerini kaydetti.

Bu önergeye destek veren CHP ve MHP'li meclis üyelerine teşekkür eden Kocaoğlu, AK Partili meclis üyelerinin bu konuda ne düşündüklerini bilmediğini, önergeyi kabul etmemelerinin kendi takdirleri olduğunu ifade etti.

Kocaoğlu şöyle konuştu:

''Ama bu işin bu şekilde aşılacağı konusunda bir yol haritası belirledik. Umuyoruz ki Bakanlar Kurulu da gerekli değerlendirme ve düzenlemeyi yapar. Bizim aldığımız meclis kararı tavsiye niteliğindedir. Yazımız da aynı şekilde, aynı dili kullanarak Bakanlar Kurulu'na ulaştırılacaktır. Süreci izleyip neticeye göre hareket edeceğiz.''

-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon sonrasında hazırlanan iddianamede hakkında 180 yıl hapis cezası istendiğinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, ''Yargı sonucunda, neyse suçumuz, günahımız ona göre mahkeme kararını bekleyeceğiz. Savcılığın iddianamesi konusunda yorum yapacak durumda değilim. Konu yargı sürecindedir ve şahsımla ilgilidir. Değerlendirme mahkeme sonucunda yapılacaktır. Karara göre yaşamımızı sürdüreceğiz'' dedi.