Savcılıkta verilen ifadede nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi eksikliği bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, ancak şu anda ellerinde savcılığın hazırladığı iddianame olduğu için buna göre savunma hazırladıklarını kaydetti.

Bugün ifade verip vermeyeceği konusunun belli olmadığını aktaran Kocaoğlu, “İfadeyle ilgili süreci bilemiyorum. Hakimin, mahkemenin takdiridir. Sıra gelince vereceğiz tabiî ki. Savcılıktaki ifademizde ne sorulacağını, nasıl davranılacağını bilmiyorduk ama şimdi elimizde iddianame var. O iddianamede bize isnat edilen bütün iddialar var. Savunmamızı yaptık, anlatacağız tabiî ki. Sanıyorum İzmir Adliyesi'nin en büyük salonu. Olanakları bu kadar, ona da söyleyecek bir şeyimiz yok.“ dedi.

Gazetecilerin dava ile ilgili sorularını cevapsız bırakan Kocaoğlu, “Söyleyeceğim bir şey yok. Zaten kimlik tespiti yapıldı. Başka bir şey yok, ara verildi. Öğleden sonra devam edecek.” derken "Kalabalığı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, “İzmirli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bize inanması, güvenmesi, bizim yaşamımızda görebileceğimiz, yaşayabileceğimiz en mutlu şey. Teşekkür ediyorum.” diye cevap verdi.