İstanbul Sultanahmet'teki bir otelde annesi tarafından zehirlenerek öldürülen Tanya Su Yılmaz, dün Sarıgazi Cemevi'nde kılınan cenaze namazının ardından Sarıgazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tanya Su'yu zehirleyerek öldürdükten sonra üçüncü kattan atlayarak intihar girişiminde bulunan 32 yaşındaki Nur Şahin'i, bu duruma anlaşmalı boşanma oyununun getirdiği iddia edildi.

Şahin'in annesi Şehriye Şahin, damadı Ayhan Yılmaz'ın yurt dışına gidebilmek için yabancı bir kadınla evlenebilmek üzere Şahin'den anlaşmalı olarak boşandığını fakat başka bir kadınla birlikte yaşamaya başladığını öne sürdü. Bunun üzerine psikolojisi bozulan Nur Şahin'in, olay günü taksi ve otel parası verebilmek için kızının kumbarasındaki paraları aldığı belirtildi.


İddiaya göre; severek evlendiği Yılmaz'la mutlu bir yuvası olan Şahin, eşinin anlaşmalı boşanma teklifini mutlu bir gelecek hayal ettiği için kabul etti. Yılmaz, yurt dışına gidebilmek için yabancı bir kadınla evleneceğini, gittiği ülkede oturma izni aldıktan sonra da formalite evlilikten kurtulup kendisiyle tekrar evleneceğini, böylece yurt dışına yerleşebileceklerini söyledi. Şahin, çok sevdiği eşinin bu teklifini kabul ederek üç ay önce boşandı.

ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKMIŞTI
Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü bitiren Şahin, eşinden boşandıktan kısa süre sonra kandırıldığını ve başka bir kadın için kendisine oyun oynandığını öğrendi. Yılmaz'ın Beşiktaş'ta birlikte bar açtığı bir kadın için kendisini çocuğuyla birlikte ortada bıraktığını anlayan Şahin, bunalıma girdi. Otel odasında zehirleyerek öldürdüğü 4 yaşındaki kızı Tanya Su için öğretmenliği bırakan Şahin, kızına bakabilmek için tekrar çalışmak istedi ancak iş bulamadı. Kandırılarak boşandıktan sonra ekonomik zorluk da çeken Şahin, kızını birkaç gün kalması için geçtiğimiz salı günü babası Yılmaz'a verdi. Dört gün kızını annesinin yanına bırakan Yılmaz, olay günü Şahin'in evine yalnız geldi. Kızının gelmediğini gören Şahin ile Yılmaz tartışmaya başladı. Yılmaz, tartışmanın ardından evden ayrıldı. Ekonomik sıkıntı çeken Şahin, kızı Tanya Su'yu babaannesinin Sarıyer'deki evinden almaya gitti. Evden çıkarken de kızının kumbarasındaki parayı aldı. Taksi ile Sarıyer'den kızını alan Şahin, yine taksiyle Eminönü'ne gitti.

ÖMÜR BOYU FELÇ KALACAK
Kızı ile birlikte bir süre dolaşan Şahin, önceki gece 23.30 sıralarında Sultanahmet Yerebatan Caddesi'ndeki bir otele kayıt yaptırdı. Üçüncü kattaki odaya çıkan Şahin, kızı Tanya Su'yu yanında getirdiği ilaçları vererek zehirledi. Kızının ölmesini bekleyen Şahin, otel fişine "Beni de çocuğumuzu da mahvettin. Kızımı sana bırakmam" diye yazdıktan sonra pencereden atlayarak ölmek istedi.

Otel görevlileri tarafından fark edilen Şahin, hemen bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Belinde ve bacaklarında kırıklar olan ve ömür boyu felç kalacağı açıklanan Şahin, şimdi hastane odasında sürekli çığlık atıyor. Şahin'in odasına giden ve "Çocuğunu kim öldürdü?" diye soran kardeşlerinin iddiasına göre; dün sabaha doğru uyanan ve bilinci açılan Şahin, "Onu ben öldürmedim. Cenazesini Tunceli'ye mi götürüyorlar?" diye sordu.

Öte yandan kızının cenazesine katılan baba Ayhan Yılmaz üzüntüsünden ayakta durmakta güçlük çekti. Tanya'nın tabutuna sarılan bir yakını ise "Tanya, orada ben olmalıydım" diye feryat etti. Tanya'nın dedesi Hasan Yılmaz da "Oğlumla gelinim birbirilerini severek evlendi. Ayhan Almanya'ya gitmek ve orada çalışmak istedi. Bunun için de oğlum ile gelinim Nur Şahin aralarında anlaşarak boşandılar. Mahkeme de annenin de rızası ile torunumun velayetini babaya verdi" dedi. Oğlunun Almanya'ya gittikten sonra geliniyle torunumu almayı planladığını belirten baba Yılmaz şöyle devam etti:

"Torunuma biz bakıyorduk, annesi de zaman zaman gelip alıyordu. Önceki gün de gelip çocuğunu aldı. Sonra da bu vahşet haberi aldık. Yavrumun ayağını çıplak yere basmasına kıyamazken böyle bir vahşet anlatılacak gibi değil. Vahşetin nesini anlatayım size, bir annenin bunu yapmasını aklım almıyor. Bir anlık öfke olmalı."

'O mahallemizin maskotuydu'
 Tanya Su'nun ölümü, baba Ayhan Yılmaz'ın Beşiktaş Leşfer Sokak'ta bulunan Aylak Bar adlı işletmesindeki çalışanları ve çevre esnafı üzdü. Komşuları, Yılmaz'ın aylardır işyerine uğramadığını, üç ortakla açtığı Aylak Bar'ın akrabası tarafından işletildiğini söyledi. Tanya Su'nun sık sık işyerine geldiğini ve esnafın gözbebeği olduğunu belirten komşular, "O bu sokağın maskotuydu. Çok şirin bir kızdı" dedi. İşyerinde çalışan bir kadın ve üç kişi ise haberi alır almaz panikleyerek telefonla bir yerleri aradı ve daha sonra kepenk kapatıp gitti.