"AĞLAMAYIN KOCAMIN BAŞINDA, ŞEREFSİZLERİ SEVİNDİRMEYİN"

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat’ta görevli polis memuru Cihat Akkaya’nın İzmir’deki cenaze töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. Şehit Akkaya’nın cenaze namazı için götürüldüğü camide, tabuta kapanarak ağıt yakan yakınlarına bağıran ve üzerine eşinin üniformasını giyen Deniz Akkaya, "Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerfsizleri sevindirmeyin" diye haykırdı.

Şırnak’taki Cudi Dağı’nda teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, yaralı arkadaşlarını kurtarmaya giden Özel Harekat polisi 33 yaşındaki Cihat Akkaya şehit düştü. Şırnak’taki toplu törenin ardından İzmir’e getirilen şehit Akkaya’nın cenazesi, ilk olarak Bornova İlçesi’ndeki babaocağının önünden geçirildi. Ardından Gaziemir İlçesi’ndeki evinin önünden son kez geçirildi.

Burada cenazeyi lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya, kızı 12 yaşındaki Aybüke Akkaya ve kayınpederi Kamil Alan, diğer yakınlarıyla üzerlerine giydikleri şehit Akkaya’nın üniformasıyla karşıladı. Bu sırada kayınvalide Meral Alan da, silah arkadaşının ardından gözyaşı döken bir Özel Harekat Polisi’ne sarılarak, "Damadım da sizin gibi çok yakışıklıydı. Kızımı onun için verdim. Hepinize kurban olayım" dedi.

Kardeşi Caner Akkaya’nın da çalıştığı Libya’daki olaylar nedeniyle ülkeye geri döndüğü öğrenilen şehit polis Cihat Akkaya’nın cenazesi daha sonra, geçen hafta Kabil’de düşen helikopterde şehit olan Üsteğmen Murat Yıldız’a da son görevin yerine getirildiği Gülhane Camisi’ne götürüldü.

Polis mangası tarafından omuzlarda taşınıp musalla taşına konan tabutu gören şehit kızı Aybüke Akkaya ve diğer yakınları, ağıt yakıp gözyaşı döktü. Bu sırada tabutun başına şehit eşinin üniforsanı giyerek gelen Deniz Akkaya, "Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerefsizleri sevindirmeyin" diye haykırdı. Deniz Akkaya kızı Aybüke’ye de, "Anneciğim ağlama. Ağlama kuzum. Sevindirme kimseyi" dedi.

ADANA

HALK YASA BOĞULDU

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi 28 yaşındaki Arif Mamış, memleketi Adana’yı yasa boğdu.

Bir gün önce Cizre’de şehit düşen polis memuru Ahmet Toprakoğlu’nu toprağa veren Adana’da, bugün de Arif Mamiş için gözyaşı döküldü. 2 yıllık şark görevini tamamlamasına rağmen Şırnak’ta kalmayı tercih eden 6 yıllık polis Arif Mamış’ın annesi tabutu açtırıp, oğlunu son kez görmek isteyince, uğurlamaya katılan yaklaşık 3 bin kişinin yüreği dağlandı.

Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından dün akşam Adana’ya getirilen şehit Arif Mamış’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, bu sabah Adana Numune Hastanesi morgundan alınıp, merkez Seyhan İlçesi’nde Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan kardeşleri Mehmet, Önder ve Ercan Mamış’ın oturduğu evin sokağına getirildi.

Bayraklarla donatılan sokakta şehidin babası İbrahim, annesi Elif ve kardeşleriyle birlikte toplanan yaklaşık 3 bin kişi, şehit Mamış için gözyaşı döktü. Bayrağa sarılı tabut içindeki oğlunu son kez görmek isteyen acılı anne Elif Mamış’ı Adana İl Müftüsü Arif Gökçe teselli etmeye çalıştı. Evlat acısıyla sarsılan şehit annesinin ağıtları, uğurlamaya katılanların yüreklerini parçaladı.

Müftü Arif Gökçe’nin yaptığı duanın ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde cenaze aracına konulup, merkeze 140 kilometre uzaklıkta Aladağ İlçesi’ne bağlı Kıcak Köyü’nde toprağa verilmek üzere konvoyla götürüldü. Şehit polis Arif Mamış, köy mezarlığında toprağa verildi.

ANTALYA

"BABA BİZE CENNETTE EV YAP, YANINA GELECEĞİZ"

Şırnak’ta teröristlerle girdikleri çatışmada 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen 46 yaşındaki Başpolis Kadir Can, Antalya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Ayşe Can’ın "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim", kızı Gökçe’nin "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz" sözleri yürek burktu.

Dün gece Antalya’ya getirilen şehit başpolisin cenazesi, sabah saatlerinde ailesinin oturduğu Kepez İlçesi Atatürk Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Burada yüzlerce vatandaş ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit Kadir Can için dualar okudu.

Kızı 17 yaşındaki Gökçe ile oğlu 12 yaşındaki Ömer’e sürekli başlarını dik tutmalarını söyleyen şehit eşi Ayşe Can, eşinin cenazesini taşıyan cenaze aracının üzerindeki Türk Bayrağı’nı öperek, "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim" dedi. Hem kızı, hem oğlu, hem de eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk Bayrağı astı.

Kızı Gökçe babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz" dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmazken, meslektaşları çocukların berelerini düzeltip yanlarında durdu. Şehit eşi Ayşe Can bağırarak ağlayanları susturarak, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin" dedi. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara "Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü" dedi.

Şehit başpolisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, evinin önünde okunan duaların ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Muratpaşa Camii’ne götürüldü.