Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kocaman, ilginçliklerle dolu bir gece yaşandığını belirterek, "Hayatımızda bir daha ceza olmasını dilemiyorum, hiçbir kulüp için tabi ki ceza iyi değil. Ancak bu kadar güzel bir ceza olabilirdi. Mesleki anlamda hayatımdaki en güzel günlerden birisi oldu. Bu ortamı oluşturan bütün Fenerbahçelilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Olağanüstü bir atmosfer oluşturdular. Açıkçası uzun zaman sonra puan yitirmenin üzüntüsü var içimizde. Taraftarlarımızı sevindirerek göndermek isterdik, çok çok fazla isterdik" dedi.
 
Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında çok dağınık ve dengesiz oynadıklarını vurgulayan Kocaman, "Çok dağınık ve dengesiz oynadık. ilk yarı gol yemememiz büyük bir şans oldu. İlk yarı gol atmamız da şansa bağlıydı, ama başardık ve öne geçtik. İkinci yarıda ise gol yememiz sürpriz olacaktı o da maalesef başımıza geldi" diye konuştu.
 
Ligde uzun süre sonra puan yitirdikleri için üzgün olduklarını belirten Kocaman, ligin 4. haftasında 23 Eylül Cuma günü deplasmanda Kayserispor ile yapacakları maça diri bir şekilde gitmenin çarelerini arayacaklarını söyledi.
 
Fiziksel anlamda sahada takımında yorgunluk görüp görmediği sorusuna Kocaman, "Gördüğüm sahada pek fazla organize değildik. Aşırı top kayıpları oldu, rakip de sert kontrataklar yaptı. Bir türlü istediğimiz baskıyı oluşturamadık. İyi organize olmamız daha önemliydi" cevabını verdi.
 
Maçın hakeminin hakkaniyetli davranmaya çalıştığını, ancak verdiği kritik kararların aleyhlerine olduğunu savunan Kocaman, "Ancak yanlışlar canımızı yaktı. Görüntülerden izledik son gol ofsayt değilmiş" dedi.
 
Selçuk'un maçta yaşadığı sakatlığın milli takımdan kalma bir durum olmadığını ifade eden Kocaman, sarı-lacivertli oyuncunun geçen sezon da aynı sakatlığı Galatasaray maçından sonra yaşadığını hatırlatarak, durumunun bu akşam ve yarın yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını bildirdi.
 
Kocaman, sakatlıkların çokluğuyla ilgili bir soru üzerine de genç oyuncular Hasan, Berk ve Recep dışındaki 21 futbolcunun sürekli forma giyen oyuncular olduğunu belirterek, "Sakatlıkların geceleri uyumamaya kadar götürecek olmaması en büyük temennim. Sıkıntılı periyot oldu 11 günde 4 maç. Kayserispor'a karşı oynayacağız sonra biraz daha normale dönecek periyot. Kayseri'den kazanarak döneceğimizi düşünüyorum hiçbir kuşkum yok. Hangi kadroyla oynarsak oynayalım" dedi.
 
Kocaman, Emre'nin yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacağını ve Kayserispor maçına hazır olabileceğini belirtti.
 
Semih Twitter'dan ofsayt kararını değerlendirdi
 
Bu arada, Fenerbahçe'de son dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Semih Şentürk, sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabında, "Ben böyle bir yan hakem görmedim. Bir de bana 'Bir metre öndesin' diyor. Yazık emeğimize. Desteklemeye gelen bütün taraftarlarımıza teşekkürler" dedi.
 
Karşılaşmayı sağ kolu askıda izleyen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un elinin kesildiği için sargılı ve askıda olduğu öğrenildi.
 
Fenerbahçe, Kayserispor maçının hazırlıklarına yarın sabah basına kapalı antrenmanla başlayacak.
 
vatan