Aykut Kocaman, PAOK maçının kasedini üç kere izledi ve
Müslimoviç"i düşürmeyen Uruguaylı"yı hatalı buldu:

“Lugano rakibini ceza sahası dışında düşürmesi gerekiyordu. Ama suçlu Lugano değil, tüm takım... Haydi o rakibi tutamadı, peki ya kaçırdıklarımız?”

F.BAHÇE"NİN PAOK"la 1-1 berabere kalıp, Avrupa"ya havlu attığı maçta gole giden Müslimoviç"i düşürmeyerek akıllara Alpay Özalan"ın 1996 Avrupa Şampiyonası"nda Hırvatistan maçında yaptığı hareketi getiren Lugano, Kocaman"ı da yaraladı! Büyük hüsranla biten maçın ertesi günü kurmaylarıyla Yunan ekibiyle berabere kalınan maçın kasetlerini seyretmeye başlayan Kocaman, karşılaşmayı tam 3 kez izleyerek derin analizler çıkardı.

FAKAT Kocaman"ın aklında kalan konu ise 102. dakikada yedikleri golde Lugano"nun kaleye doğru giden Müslimoviç"i indirmemesi.. Çalışma arkadaşlarına pozisyonu yorumlayan 45 yaşındaki teknik adam, Lugano"yu suçlu bulmadı ama kelimenin tam anlamıyla içi gitti..

TEKRAR tekrar seyrettiği pozisyonda Uruguaylı yıldızın mutlak olarak rakibini düşürmesi gerektiğini söyleyen Kocaman, “Normalde Lugano"nun indirmesi gerekirdi. Ama hızla gelişen bir pozisyondu ve rakibine yetişeceğini zannetti. Hamle de yaptı ancak geç kalmıştı. Turu geçemedik sonuçta.. Suçlu Lugano değil, tüm takım. Hadi Lugano rakibini tutamadı, ya kaçırdıklarımız... Pozisyona girenler kafayı kaldırıp baksalar daha müsait pozisyondakileri görecekler. Artık Avrupa"da yokuz” ifadelerini kullandı..
15 GÜN...

KOCAMAN"IN seyrettiği maç kasetleri sonrası genel takım yorumları ise şöyleydi:

* “FUTBOLA bakarsak bu sonucu haketmiyoruz. Takım maç içinde anlamadığım bir şekilde oyundan düşüyor. Futbolumuzu 15-20 dakikaya değil, maçın geneline yaymalıyız. PAOK bizim ayarımızda bir takım değil. Elenmeyi hazmedemiyorum. Yediğimiz gol pozisyon bile değil!”

* “EĞER bu maç 15 gün sonra oynansaydı çok farklı olurdu. Çünkü günden güne daha iyiye gidiyoruz. Sadece sabıra ihtiyacımız var. Niang daha takımdaki arkadaşlarının ismlerini öğrenmeden maça çıktı. Yaşadığımız sakatlıklar ve cezalı oyuncularımız gibi birçok etkenden dolayı bir türlü tam anlamıyla hazır olamadık. Milli arayı iyi değerlendirip futbolumuzun üzerine koymalıyız. Ancak önceliğimiz Manisa maçı. Bozulan moralleri alacağımız net galibiyetle düzeltebiliriz.”

Aykut Kocaman"dan Kazım"a AF TÜYOSU

F.BAHÇE"NİN "uslanmaz" çocuğu Kazım, PAOK maçı için hazırlanan UEFA listesine alınmayınca "kadrodışı" diye yorumlanmıştı ama Kocaman"ın düşünceleri çok farklı.. Çünkü Kocaman"ın burada uyguladığı taktik, oyuncunun aklını başına getirmek..

HATTA genç hoca, Kazım"la ilgili yaptığı yorumlarda “Arkasındaki güveni hissedip eski haline dönüyor. İdmanlarda en çalışkan isim.. Ama takıma girmek istiyorsa böyle 20 gün değil, düzenli çalışacak” diyerek oyuncuya mesajını yolladı.

Emre: Şu an sıkıntılıyız ama..

F.BAHÇE kaptanlarından Emre Belözoğlu, Avrupa Ligi"ne veda etmelerinin ardından Manisa maçının daha büyük önem kazandığını söyledi. Lig TV"ye açıklamalar yapan 30 yaşındaki oyuncu, “Zaman zaman iyi oyunlarımız olsa da skorlar lehimize olmadığı için sıkıntı içindeyiz. Manisaspor maçında her şeyi bir yana itip, iyi bir netice ve futbol için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
BELÖZOĞLU ayrıca takım olarak hazır hale gelmelerinin biraz daha zaman alacağını ve henüz fiziksel olarak tam hazır olmadıklarını da sözlerine ekledi.